Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta restriktioner för besökare och medföljare gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du som besöker någon av sjukhusets lokaler ska vara symptomfri, bära munskydd samt hålla avstånd till andra. Läs mer om restriktionerna här.

Lekterapi Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg

Drop-in

tisdag - torsdag
9:00 - 12:00

Vi vänder oss till dig som är barn eller ungdom och vårdas på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi vill bidra till en frizon i sjukhusvärlden, vara en trygg miljö där du och dina närstående kan leka, skapa och koppla av. 

Vid ditt besök hos oss

Du får gärna komma till oss i samband med besök på sjukhusets mottagningar eller om du ligger inne på någon av våra avdelningar. Du behöver inte boka tid eller på något sätt meddela att du kommer, det är bara att titta in. 

Här finns massa roligt som du kan hitta på. Vi har bland annat tv-spel, biljard, böcker, filmer och spel. Vi erbjuder ibland kulturella aktiviteter som clowner och musik. 

Sjukhusskolans lärare erbjuder undervisning, antingen på sängkanten eller nere i skolans lokaler. Skolan hittar du också i anslutning till lekterapins lokaler. 

Att vara lite rädd när man är på sjukhuset är väldigt vanligt. På lekterapin finns ett ”mini-sjukhusrum” där barnet kan närma sig det man känner obehag inför och kanske leka bort lite av sin oro. Personalen kan ge råd om vad närstående kan göra för att hjälpa sitt barn.

Checklista inför ditt besök:

  • Barn får inte vara i lokalerna utan ansvarig vuxen. Att en närstående finns i närheten ger trygghet och är en förutsättning för att lek ska kunna uppstå. 
  • Du som besökare får inte ha någon infektion eller liknande som kan innebära smittorisk för övriga. 
  • Ett gott råd är att se till att planera så att det finns tid att komma till oss före eller efter besöket på sjukhuset. Det är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt. 

Vi som arbetar här

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för enheten

Sofia Månsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-23 07:53