Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kognitiv behandling vid förlossningsrädsla

Av olika orsaker kan man känna stark rädsla inför förlossningen. Inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets förlossningsvård erbjuder vi hjälp vid svår förlossningsrädsla på vår Auroramottagning.

Din barnmorska, läkare eller psykolog skriver en remiss till Auroramottagningen. Det vanliga är att du blir kallad efter att du har gjort ditt rutinultraljud. Du behöver inte förbereda dig inför besöket. Du kan komma ensam eller tillsammans med din partner.

På Auroramottagningen arbetar ett team med barnmorskor och läkare som har lång erfarenhet av förlossningsvård och behandling av förlossningsrädsla. I teamet finns kompetens inom kognitiv beteendeterapi - KBT.

Arbetsmetoden innebär att vi i samtal utforskar och kartlägger rädslan. Vi gör en planering för fortsatta samtal och behandling. Antal samtal varierar.

Exponeringsövningar och hemuppgifter är en viktig del i behandlingen. Besök på förlossningsavdelningen ingår.

Behandlingen avslutas med att vi gör en förlossningsplan.

Efter förlossningen erbjuds du ett uppföljande samtal, på mottagningen eller per telefon.


Senast uppdaterad: 2018-05-14 08:48