Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Antenatalenhet Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 15
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 0

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Antenatalenhet Östra
416 85 Göteborg

Antenatalenheten är en öppenvårdsenhet som består av en ultraljudsmottagning, en specialmödravård och en mottagning för gravida, för kontroller utöver sedvanlig mödravård. Vi erbjuder specialistvård under graviditet och upp till tolv veckor efter förlossning.

Söka vård hos oss

Vi tar hand om akuta tillstånd hos gravida och nyförlösta.

Personer från hela Västra Götaland remitteras till specialistvården. Målet är att erbjuda vård av högsta medicinska standard och bästa tänkbara omvårdnad genom ett tryggt och effektivt omhändertagande. Så långt det är möjligt försöker vi tillgodose dina behov och önskemål.

Du kommer som regel till den obstetriska mottagningen på remiss från ansvarig specialistläkare eller på remiss från mödravårdsläkare.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är regioncentrum för att diagnostisera sjukdomar och missbildningar. Här erbjuds du rådgivning, ofta i samarbete med specialist på ärftliga sjukdomar. Provtagningar och en del behandlingar kan vid behov utföras på fostret.

Våra tre mottagningar

Ultraljudsmottagning: Vi vänder oss till dig som är gravid och behöver göra en ultraljudsundersökning. 

Obstetrisk mottagning: Vi vänder oss till dig som är gravid och behöver kontrolleras utöver vanlig mödravård.

Specialmödravård: Vi vänder oss till dig som behöver speciell övervakning under din graviditet. 

Vid ditt besök hos oss

Inom kvinnosjukvården, kan du inte välja om du vill behandlas av manlig eller kvinnlig personal.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, specialutbildad barnmorska och specialistläkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
Telefon: 031- 343 41 45
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

Ansvariga för mottagningen

Kristin Andersson, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 63 61
E-post: kristin.a.andersson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2019-05-09 11:01