Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Obstetrisk mottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:30

Besöksadress

Diagnosvägen 15
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 0

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Obstetrisk mottagning Östra
416 85 Göteborg

Risknivån för smitta av covid-19 i samhället har ökat. Sahlgrenska Universitetssjukhuset skärper därför rutinerna för besökare. För Obstetriken gäller att från och med den 12 mars får inga närstående följa med in på mottagningen eller i väntrummet. De nya rutinerna har medfört att fler vill fotografera under undersökningen eller på mottagningen. Det råder ett allmänt fotoförbud på hela sjukhuset och därför kommer vi inte bevilja några fototillstånd.

Har du symtom på luftvägsinfektion ska du avboka dina bokade tider via www.1177.se. Där behöver du logga in och söka på din aktuella mottagning.

Söka vård hos oss

Vi vänder oss till dig som är gravid och som behöver specialiserad vård. 

Vanligtvis kommer till oss efter kontakt med din barnmorskemottagning. 

Vår mottagning är till för dig som är gravid och har gjort ditt rutinultraljud och fram till 12 veckor efter din förlossning. 

Vid ditt besök hos oss

Vår mottagning är till för gravida som behöver kontrolleras utöver sedvanlig mödravård.  

Vårt mål är att erbjuda vård av högsta medicinska standard och bästa tänkbara omvårdnad genom ett tryggt och effektivt omhändertagande. Så långt det är möjligt försöker vi tillgodose dina behov och önskemål.

Inom kvinnosjukvården kan du inte välja om du vill behandlas av manlig eller kvinnlig personal.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med fotolegitimation.
  • Anmäl dig i kassan inne på mottagningen.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, specialutbildad barnmorska och specialistläkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
E-post: janet.boerenbeker@vgregion.se

Ansvariga för mottagningen

Kristin Andersson, vårdenhetschef
Telefon: 
E-post: 031 - 343 63 61


Senast uppdaterad: 2020-07-23 12:55