Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 368

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Journalvägen 5
416 50 Göteborg
plan 4

Vägbeskrivning

Östra Sjukhuset. Avfart Torpamotet från E20 alt spårvagn linje 1. Journalvägen 5, se skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 368
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig som behöver förlängd abstinensbehandling och uppföljning på annat sätt. Vi tar även emot patienter som kommer via remiss från Beroendeklinikens öppenvård.

Din vistelse hos oss

Avdelningens uppdrag är förlängd avgiftning från beroendemedicinsk akutvårdsavdelning, tablettnedtrappning/utsättning av läkemedel, samt utredning/medicinsk behandling av personer med neuropsykiatrisk problematik. Vår avdelning har tio vårdplatser.

Sahlgrenska universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus. På vår avdelning vill vi hjälpa dig till att bli rök/snusfri. Alternativ nikotinersättning erbjuds på  avdelningen  om önskemål finns.

Som patient tilldelas du ur personalen kontaktmän som tillsammans med dig och övrig personal gör upp en vård- och behandlingsplan. Under vårdtiden förbereds eventuell uppföljning i öppenvård och samverkan sker enligt samverkansrutin med andra myndigheter (främst Socialtjänst). Varje morgon har vi obligatoriskt morgonmöte mellan kl. 08.30 och 08.45 där vi planerar dagens aktiviteter, tar emot önskemål och diskuterar det som känns angeläget för gruppen. Vi erbjuder också daglig promenad tillsammans med personal. Följande behandlingar i grupp äger rum på avdelningen: Pedagogisk grupp, Livsstilsgrupp (framförallt sömnskola), Promenader/träning.

Vi som arbetar här

På avdelningen finns olika yrkeskategorier som skötare, sjuksköterska, kurator, psykolog och läkare. 

Synpunkter

Telefon:  031 - 342 24 00

Sairan Taffany

T f Vårdenhetschef
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-09-16 14:21