Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 368

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Journalvägen 5
416 50 Göteborg

Vi är en beroendeavdelning för personer i behov av abstinensbehandling inneliggande på sjukhus.

Din vistelse hos oss

Du som patient kommer till vår avdelning genom psykiatrisk akutmottagning Östra eller genom direktinläggning från någon av beroendeklinikens öppenvårdsmottagningar.

Vid ditt besök hos oss

På avdelningen jobbar vi aktivt med dina egna uppställda mål för vårdtiden. Du kommer att tilldelas en kontaktperson dagligen på avdelningen som tillsammans med dig upprättar en vård- och behandlingsplan liksom stödjande samtal när du är i behov av det. Under vårdtiden förbereds eventuell uppföljning i öppenvården och samverkan sker med andra myndigheter och aktörer som just du behöver ha kontakt med.

När du kommer till vår avdelning kommer du bli ombedd att byta till patientkläder samt bli visiterad och eventuella vassa tillhyggen och narkotika omhändertas. Detta för din och andras säkerhet!

Hos oss har vi allt från mobil-laddare till schampo så detta kommer du också få lämna hemma innan ankomst. Oöppnade förpackningar och oöppnade plastflaskor går fint att ta med. Nötter är av allergiskäl förbjudet!

Du kommer få lämna drogtest och blodprov i början av din vistelse.

Utskrivning sker i första hand under dagtid efter ett samtal med din behandlande läkare på avdelningen.

Checklista inför din vistelse

Besökstider bokas från kl 07 den morgon du önskar besöka en person inlagd på avdelningen. Du ringer avdelningen telefonnummer för att boka. Vi har två tider för besök varje dag: kl 13:30-14:00 samt 14:00-14:30. 

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar skötare, läkare, sjuksköterskor, kurator, sekreterare, läkare, sektionsledare samt vårdenhetschef.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Telefon:  031 - 342 24 00

Malin Björkqvist

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-06-21 08:18