Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 609

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Helgfria dagar
måndag - fredag
8:00 - 15:30

Växeltelefon

Öppettider

Helgfria dagar
måndag - fredag
8:00 - 15:30

Besöksadress

Lilla Kapplandsgatan 12
421 37 Västra Frölunda

Vi är en dagvårdsavdelning inom Verksamhet Beroende som vänder sig till personer över 18 år med beroende och psykiatrisk samsjuklighet. Det skall föreligga ett behov av en tät kontakt. Vården hos oss utgår ifrån varje patients individuella behov och en personlig hälsoplan skapas tillsammans med patientens kontaktpersoner.

Vi hjälper till med nedtrappning av flertalet substanser och stöttar dig som patient att få bättre verktyg för att öka livskvalité. Detta sker bland annat genom gruppaktiviteter såsom yoga, återfallsprevention, Vardag i Balans, färdighetsträning, fysisk aktivitet, Ha koll-grupp samt trivselaktiviteter. Vi arbetar även med individuella aktiviteter.

Som patient hos oss är du på avdelningen måndag-fredag (stängt röda dagar) mellan kl: 08.00-15.30.

Vi som arbetar här är skötare, sjuksköterskor, läkare, kurator, psykolog, arbetsterapeut, rehab-koordinator samt medicinsk sekreterare.

Du söker till oss via dropin-mottagningen. Vår dropin-mottagning är på avdelning 363, PK-huset, Östra sjukhuset, på onsdagar mellan kl. 13:30 – 15:00.  

Här får du träffa en behandlare för ett bedömnings- och informationssamtal samt salivprovstagning. På torsdag förmiddag går vi igenom vilka som sökt samt bedömer om deras vårdbehov tillgodoses inom heldygnsvården eller dagvården. Patienten får besked under torsdagen eller fredagen.

Socialsekreterare, boendestödjare, anhörig eller liknade är självklart välkomna att följa med som stöd. Finns en social planering eller annan information som är viktig för oss så sänd gärna med denna.  

Dropin-mottagningen är inte för akuta tillstånd och hjälp kommer ej ges på plats utan endast en bedömning. Vid akuta ärenden hänvisas till psykiatriska akutmottagningen. 

Din vistelse hos oss

Som patient hos oss är du på avdelningen måndag-fredag (stängt röda dagar) mellan kl: 08.00-15.30.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är skötare, sjuksköterskor, läkare, kurator, psykolog, arbetsterapeut, rehab.koordinator samt medicinsk sekreterare.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.


Senast uppdaterad: 2021-03-18 08:04