Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Beroendemottagning Kvinnor

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 9:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag 8:00 - 19:00
tisdag - torsdag 8:00 - 16:30
fredag 8:00 - 14:30

Besöksadress

Olskroksgatan 30
416 66 Göteborg

Vägbeskrivning

Hållplats Olskrokstorget. Följ Borgaregatan (gågata) fram till Olskroksgatan (gång- och cykelbana en bit) - ta höger och fortsätt rakt fram. I jämnhöjd med Tidbloms Resturang och Hotell på höger sida ligger Beroendemottagning Kvinnor på vänster sida.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Beroendemottagning Kvinnor
413 45 Göteborg

Vi vänder oss till kvinnor över 18 år som har som har missbruk/beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika i kombination med psykiatrisk problematik som kräver specialist insats.

Söka vård hos oss

Vi vänder oss i första hand till dig som har ett särskilt behov av en mottagning som endast tar emot kvinnor.

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Hos oss genomgår du först en utredning för att bedöma om det är rätt mottagning för dig. Därefter kan vidare insatser planeras i samråd med dig. Vi erbjuder bland annat samtalsbehandling med olika fokus, läkarbedömning och läkemedelsbehandling, stöd i nedtrappning och avgiftning, återfallsprevention, par – och familjesamtal samt psykiatrisk utredning och diagnostik. 

Checklista inför ditt besök

  • Ta med fotolegitimation och din kallelse.
  • Anmäl ditt besök i kassan.
  • Betalning sker vid ankomst, högkostnadskort gäller och det finns möjlighet att betala med kort.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar vi i team med flera olika yrkeskategorier som till exempel sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog och läkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det läkarstuderande och andra studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Irene Mårtensson, sektionsledare
Telefon: 031 - 343 66 16
E-post: irene.martensson@vgregion.se

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Telefon: 031 - 343 66 00
E-post: goran.s.larsson@vgregion.se

Teodora Millegård, medicinskt ansvarig
Telefon: 031 - 342 10 00
E-post: 


Senast uppdaterad: 2019-11-19 13:01