Beroendemottagning Kvinnor

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - fre 09:00 - 12:00

Olskroksgatan 30

416 66 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Hållplats Olskrokstorget. Följ Borgaregatan (gågata) fram till Olskroksgatan (gång- och cykelbana en bit) - ta höger och fortsätt rakt fram. I jämnhöjd med Tidbloms Resturang och Hotell på höger sida ligger Beroendemottagning Kvinnor på vänster sida.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster för att:

Vi vänder oss till kvinnor över 18 år som har som har missbruk/beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika i kombination med psykiska besvär.

Söka vård hos oss

Vi vänder oss i första hand till dig som har ett särskilt behov av en mottagning som endast tar emot kvinnor.

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Hos oss genomgår du först en utredning för att bedöma om det är rätt mottagning för dig. Därefter kan vidare insatser planeras i samråd med dig. Vi erbjuder bland annat samtalsbehandling med olika fokus, läkarbedömning och läkemedelsbehandling, stöd i nedtrappning och avgiftning, återfallsprevention, par – och familjesamtal samt psykiatrisk utredning och diagnostik. 

Checklista inför ditt besök hos oss:

  • Ta med fotolegitimation och din kallelse.
  • Anmäl ditt besök i kassan.
  • Betalning sker vid ankomst, högkostnadskort gäller och det finns möjlighet att betala med kort.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar vi i team med flera olika yrkeskategorier som till exempel sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog och läkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det läkarstuderande och andra studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Irene Mårtensson, sektionsledare
Telefon: 031 - 343 66 66
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Göran Larsson, enhetschef
Telefon: 031 - 343 66 00
E-post: E-postadress

Teodora Millegård, medicinskt ansvarig
Telefon: 031 - 342 10 00
E-post: