Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brofästet samverkansteam

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag 7:30 - 15:30
torsdag 7:30 - 15:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - onsdag 8:00 - 16:30
torsdag 8:00 - 18:00
fredag 8:00 - 15:00

Besöksadress

Katrinebergsgatan 1
431 61 Mölndal
Brofästet

Vägbeskrivning

Mottagningen ligger på våning 2 i samma byggnad som Åby Vårdcentral

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Brofästet samverkansteam
431 61 Mölndal

Brofästet Samverkansteam har stängt. Personer i behov av specialiserad beroendevård hänvisas till övriga öppenvårdsmottagningar inom Sahlgrenskas beroendeverksamhet.

Om Brofästet Samverkansteam

Brofästet Samverkansteam var en verksamhet för vuxna med missbruks- och beroendeproblem i kombination med psykiatrisk sjukdom och/eller en svår social situation, för personer hemmahörande i Mölndal och Härryda.

Orsak till stängningen

Som en av Broendeverksamhetens mindre enheter hade Brofästet Samverkansteam svårt att upprätthålla tillräcklig bemanning, speciellt avseende läkare. Mot den bakgrunden samlas öppenvårdsverksamheten till större enheter. Genom att samla kompetens och resurser i större enheter kan beroendeverksamheten erbjuda patienterna en mer effektiv och jämlik vård med god tillgänglighet. För patienterna innebär fler personal och läkarkompetens per enhet en vård med bättre kontinuitet och ett bredare vårdutbud.

Var kan jag söka vård?

Patienter som hört till Brofästets geografiska upptagningsområde tas nu istället emot av övriga öppenvårdsmottagningar inom Verksamhet Beroende. Mer information om dessa mottagningar hittar du här (länk till hemsida för Verksamhet Beroende).

Annika Hofstedt

Tf Enhetschef

Senast uppdaterad: 2019-09-30 09:22