Avdelning 348 B

Östra sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - sön dygnet runt
BESÖKSTIDER
mån - sön 14:00 - 19:00

Diagnosvägen 11

plan 3

416 85 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Östra sjukhuset. Avfart Torpamotet från E20. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Kollektivtrafik: Hållplats Östra sjukhuset. Vänligen se www.vasttrafik.se för information. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Vi tar emot dig med oklara buksmärtor och andra mag- och tarmproblem som gör att du behöver akut vård.

Din vistelse hos oss

Här vårdas du som är akut sjuk med kirurgiska besvär. I de flesta fall kommer du som patient till oss från akutmottagningen men du kan också komma från en mottagning eller en annan avdelning.

När du kommer till vår avdelning kontrollerar vi ditt blodtryck, puls och temperatur och du får träffa en sjuksköterska och berätta om varför du har sökt vård. Du får också information om avdelningens rutiner och hur planeringen av din vård ser ut för de närmaste timmarna.

Vår avdelning fokuserar på kortare akutvård och vårdtiden på vår avdelning är vanligtvis ett till två dygn och om du skulle behöva stanna längre kan du behöva flytta till en av våra andra kirurgiska avdelningar för fortsatt vård.

Besökstiden är på eftermiddagen eftersom ronder och undersökningar sker under förmiddagarna.Vi arbetar ständigt för att skapa en god vårdmiljö och kunna erbjuda den bästa kirurgiska vården för dig som patient.

Checklista inför din vistelse:

  • Ta gärna med stadiga inneskor och necessär till avdelningen.
  • Lämna smycken och värdesaker hemma.
  • Om du använder ögondroppar eller inhalation är det bra om du tar med detta till avdelningen.
  • Ta gärna med dig mobiltelefon och laddare. Det finns också möjlighet att hyra en telefon på avdelningen.
  • Vi erbjuder gratis internetuppkoppling till trådlöst nätverk

För dig som ska opereras

De operationer som sker hos oss är av akut karaktär och inför din operation skall du duscha med bakteriedödande klorhexidintvål (Descutan eller Hibiscrub), en så kallad dubbeldusch, för att minska antalet bakterier på kroppen och därmed minska risken för sårinfektion. 

Du gör dubbelduscharna på avdelningen och du får instruktion av personalen om hur många dubbelduschar som skall göras och när. Vanligtvis hinner man bara med en dubbeldusch innan operationen.

Läs gärna Duschinstruktioner inför operation för utförliga instruktioner om hur du genomför en dubbeldusch.

För dig som närstående och besökare

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym, blommor och nötter.
  • Våra patienter behöver lugn och ro och vi ser gärna att du som närstående begränsar antalet besökare till max två till tre personer åt gången.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, läkare och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Verksamhetsutvecklare Kirurgi
Telefon: 031 - 343 49 50
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Terese Dalåsen, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 82 36
E-post: