Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 348 B

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 85 Göteborg
plan 3

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Avfart Torpamotet från E20. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Kollektivtrafik: Hållplats Östra sjukhuset. Vänligen se www.vasttrafik.se för information. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 348 B
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig med oklara buksmärtor och andra mag- och tarmproblem som gör att du behöver akut vård.

Din vistelse hos oss

Här vårdas du som är akut sjuk med kirurgiska besvär. I de flesta fall kommer du som patient till oss från akutmottagningen men du kan också komma från en mottagning eller en annan avdelning.

När du kommer till vår avdelning kontrollerar vi ditt blodtryck, puls och temperatur och du får träffa en sjuksköterska och berätta om varför du har sökt vård. Du får också information om avdelningens rutiner och hur planeringen av din vård ser ut för de närmaste timmarna.

Vår avdelning fokuserar på kortare akutvård och vårdtiden på vår avdelning är vanligtvis ett till två dygn och om du skulle behöva stanna längre kan du behöva flytta till en av våra andra kirurgiska avdelningar för fortsatt vård.

Besökstiden är på eftermiddagen eftersom ronder och undersökningar sker under förmiddagarna.Vi arbetar ständigt för att skapa en god vårdmiljö och kunna erbjuda den bästa kirurgiska vården för dig som patient.

För dig som närstående och besökare

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym, blommor och nötter.
  • Våra patienter behöver lugn och ro och vi ser gärna att du som närstående begränsar antalet besökare till max två till tre personer åt gången.

Checklista inför din vistelse

  • Ta gärna med stadiga inneskor och necessär till avdelningen.
  • Lämna smycken och värdesaker hemma.
  • Om du använder ögondroppar eller inhalation är det bra om du tar med detta till avdelningen.
  • Ta gärna med dig mobiltelefon och laddare. Det finns också möjlighet att hyra en telefon på avdelningen.
  • Vi erbjuder gratis internetuppkoppling till trådlöst nätverk

För dig som ska opereras

De operationer som sker hos oss är av akut karaktär och inför din operation skall du duscha med bakteriedödande klorhexidintvål (Descutan eller Hibiscrub), en så kallad dubbeldusch, för att minska antalet bakterier på kroppen och därmed minska risken för sårinfektion. 

Du gör dubbelduscharna på avdelningen och du får instruktion av personalen om hur många dubbelduschar som skall göras och när. Vanligtvis hinner man bara med en dubbeldusch innan operationen.

Läs gärna Duschinstruktioner inför operation för utförliga instruktioner om hur du genomför en dubbeldusch.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, medicinska sekreterare, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, läkare och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Verksamhetsutvecklare kirurgi telefon 031 - 343 49 50 E-post: su.verksamhetsutveckling.kirurgi@vgregion.se

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Camilla Olsson

Vårdenhetschef
Vårdenhetschef

Anders Rosemar

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2020-01-14 09:24