Operationsmottagning Östra

Östra sjukhuset

Kontaktuppgifter

Diagnosvägen 11

plan 1

Östra sjukhuset

416 50 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Östra sjukhuset. Avfart Torpamotet från E20. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Kollektivtrafik: Hållplats Östra sjukhuset. Vänligen se www.vasttrafik.se för information. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Vi tar emot dig över 18 år som ska genomgå en planerad operation i mag- och tarmkanalen. Vi utför även bråck- och viktreducerande kirurgi.

Vid ditt besök hos oss

Som patient har du möjlighet att sova hemma natten innan operationen för att minska tiden i sjukhusmiljö. På vår mottagning erbjuder vi ett professionellt mottagande i en lugn miljö.

Du tas emot av en sjuksköterska och en undersköterska som förbereder dig inför din operation. Du får även träffa den kirurg som ska operera dig. När det är dags för operation kommer en narkossjuksköterska in och hämtar dig och ni går tillsammans in till operationssalen.

Om du som patient opereras polikliniskt, det vill säga går hem samma dag, får du efter operationen komma tillbaka till mottagningen där du skrivs ut.

Checklista inför din vistelse:

  • Om du ska opereras och gå hem samma dag betalar du i kassan på entréplanet.
  • Om du ska läggas in på vårdavdelning efter operationen går du direkt till operationsmottagningen.
  • Anmäl ditt besök i luckan i första väntrummet.
  • Närstående har inte möjlighet att följa med in på mottagningen.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns undersköterska och sjuksköterska.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Anette Sparw, sektionsledare
Telefon: 031 - 343 60 75 
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Anna Newmark, enhetschef
Telefon: 070 - 082 25 47
E-post: E-postadress