Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Preoperativ mottagning Östra

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Vi tar emot dig som ska genomgå en planerad operation på kirurgen på Östra sjukhuset.

Vid ditt besök hos oss

Du får en kallelse per post och får komma till vår mottagning ungefär två veckor innan din operation. Under besöket får du träffa sjuksköterska, kirurg och narkosläkare. Beroende på vilken operation du ska genomgå kan du även få träffa en forskningssjuksköterska, stomiterapeut, dietist, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Ett besök hos oss tar mellan fyra och fem timmar. Anledningen till detta är att du får träffa flera av våra medarbetare och då uppstår det dessvärre väntetider. Vi hoppas att du som patient har överseende med detta.Vår målsättning är att du som patient under ett och samma besök ska få all nödvändig information om din operation, hur du förbereder dig innan och vad du kan förvänta dig efter operationen.

Checklista inför ditt besök

  • Du betalar i kassan på entréplan.
  • I din kallelse finns information om hur lång tid besöket tar och om dina eventuella förberedelser.
  • Skriv gärna ner frågor du har inför besöket.

För dig som ska opereras

Inför din operation skall du duscha med bakteriedödande klorhexidintvål (Descutan eller Hibiscrub), en så kallad dubbeldusch, för att minska antalet bakterier på kroppen och därmed minska risken för sårinfektion. Läs gärna Duschinstruktioner inför operation för utförliga instruktioner om hur du genomför en dubbeldusch.

Antalet dubbelduschar beror på vilket ingrepp som skall göras och du kommer att få information om detta när du kommer till oss inför din operation.

Om du skall göra en ljumskbråcksoperation, navelbråcksoperation, ärrbråcksoperation, stomibråcksoperation eller SNS-operation skall du inför din operation vanligtvis utföra tre dubbelduschar.

För alla våra andra ingrepp skall vanligtvis två dubbelduschar göras.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel sjuksköterska, stomiterapeut, dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut och specialistläkare i kirurgi och anestesi. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Blankett för synpunkter och klagomål

Verksamhetsutvecklare kirurgi telefon 031 - 343 49 50 E-post: su.verksamhetsutveckling.kirurgi@vgregion.se

 

Elaine Sandén

Enhetschef

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här


Senast uppdaterad: 2021-03-18 11:54