Avdelning 353A Trombos

Östra sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - sön 00:00 - 23:50
BESÖKSTIDER
mån - fre 14:00 - 19:00

Diagnosvägen 11

plan 5

416 50 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Kollektivtrafik: Hållplats Östra sjukhuset. Vänligen se www.vasttrafik.se för information. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Vi tar emot dig som har drabbats av blodpropp i benet eller lungorna. Vi behandlar också dig med andra internmedicinska sjukdomar.

Din vistelse hos oss

Många gånger kommer du som patient till vår avdelning via akutmottagningen och har inte haft möjlighet att förbereda dig innan. Vi rekommenderar dig som äldre patient och dina närstående att så tidigt som möjligt fundera över vilket stöd du kan behöva från kommunen i form av hemtjänst eller hemsjukvård efter din vistelse hos oss. 

Du som har drabbats av blodpropp i lungorna, lungemboli, vårdas i de flesta fall på vår avdelning.

Har du drabbats av en blodpropp i benet, djup ventrombos, vårdas du i de flesta fall i öppenvården. Om du inte behöver vårdas på vår avdelning tar vi om hand enligt konceptet "DVT-direkt". Det innebär att du direkt får en tid hos en sjuksköterska på AK-mottagningen på Medicinmottagningen som ansvarar för behandling med blodförtunnande medel. Här får du information om blodförtunnande behandling och du får inom två dagar träffa en specialistläkare som ger dig mer information och lägger upp en plan för din utredning och behandling. Det här har gjort att våra väntetider på akutmottagningen minskat och gett ökad kvalitet för dig som patient eftersom du direkt får träffa en sjuksköterska och läkare specialiserade på proppsjukdomar.

Du som har en internmedicinsk sjukdom får komma till vår Medicinmottagning för uppföljning och kontroll.

För dig som närstående och besökare:

  • På grund av allergier kan vi tyvärr inte ha blommor på avdelningen.

  • Eftersom många av våra patienter är infektionskänsliga, ber vi dig med en pågående infektion att undvika besök på vår avdelning. 

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar olika yrkeskategorier som undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, sjuksköterskor, sekreterare och läkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Annica Anserius, tf vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 52 75

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Annica Anserius, tf vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 52 75

Sofia Ekdahl, sektionschef och medicinskt ansvarig