Avdelning 353A Trombos

Östra sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - sön 00:00 - 23:50
BESÖKSTIDER
mån - fre 14:00 - 19:00

Diagnosvägen 11

plan 5

416 50 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Östra Sjukhuset. Avfart Torpamotet från E20 alt spårvagn linje 1. Diagnosvägen 11, se skyltning inom sjukhusområdet.

Vi tar emot dig som har drabbats av blodpropp i benet eller lungorna. Vi behandlar också dig med andra internmedicinska sjukdomar som exempelvis hjärtsvikt, KOL och infektioner.

Din vistelse hos oss

Många gånger kommer du som patient till vår avdelning via akutmottagningen och har inte haft möjlighet att förbereda dig innan. Vi rekommenderar dig som äldre patient och dina närstående att så tidigt som möjligt fundera över vilket stöd du kan behöva från kommunen i form av hemtjänst eller hemsjukvård efter din vistelse hos oss. 

Du som har drabbats av blodpropp i lungorna, lungemboli, vårdas i de flesta fall på vår avdelning.

Har du drabbats av en blodpropp i benet, djup ventrombos, vårdas du i de flesta fall i öppenvården. Om du inte behöver vårdas på vår avdelning tar vi om hand enligt konceptet "DVT-direkt". Det innebär att du direkt får en tid hos en sjuksköterska på AK-mottagningen på Medicinmottagningen som ansvarar för behandling med blodförtunnande medel. Här får du information om blodförtunnande behandling och du får inom två dagar träffa en specialistläkare som ger dig mer information och lägger upp en plan för din utredning och behandling. Det här har gjort att våra väntetider på akutmottagningen minskat och gett ökad kvalitet för dig som patient eftersom du direkt får träffa en sjuksköterska och läkare specialiserade på proppsjukdomar.

Du som har en internmedicinsk sjukdom får komma till vår Medicinmottagning för uppföljning och kontroll.

Här kan du få mer information: 

1177 Vårdguiden: Så åldras kroppen

1177 Vårdguiden: Tema Senior

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, kurator, sjuksköterska och specialistläkare i internmedicin och geriartrik.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

David Gembäck, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 10 00 
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter och klagomål

Ansvariga för avdelningen

David Gembäck, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 10 00 
E-post: E-postadress

Sofia Ekdahl, sektionschef och medicinskt ansvarig

Sofia Ekdahl, tf vårdenhetsöverläkare trombossjukdomar