Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 354 Stroke

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Östra Sjukhuset. Avfart Torpamotet från E20 alt spårvagn linje 1. Diagnosvägen 11, se skyltning inom sjukhusområdet.

Inre vägbeskrivning

plan 6 Östra Sjukhuset

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 354 stroke
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig som drabbats av en stroke, det vill säga en propp eller blödning i hjärnan. Vi behandlar också dig med andra internmedicinska sjukdomar.

Vi strävar efter att du som patient i möjligaste mån ska läggas in på vår avdelning direkt från ambulansen och få ett snabbt omhändertagande och påbörjad behandling direkt.

Vår målsättning är att ge dig kvalificerad strokevård enligt nationella riktlinjer. Det innebär att vi har en helhetssyn på vården med fokus på en god omvårdnad av dig som patient och ett gott omhändertagande av dina anhöriga.

Innan du skrivs ut kontaktar vi ofta kommunens biståndshandläggare för social planering och även primärvården för medicinsk uppföljning.

För dig som närstående och besökare:

  • På grund av allergier kan vi tyvärr inte ha blommor på avdelningen.

  • Eftersom många av våra patienter är infektionskänsliga, ber vi dig med en pågående infektion att undvika besök på vår avdelning.

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer, neuropsykologer, sekreterare och läkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till vårdenhetschefen.

Alexander Rawsthorne

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Shirin Pazireh

Sektionschef, medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2020-09-29 14:27