Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

GEA-mottagning Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 9:00 - 11:00
måndag - torsdag 13:00 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 7:15 - 16:30
fredag 7:15 - 14:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg
plan 3

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Kollektivtrafik: Hållplats Östra sjukhuset. Vänligen se www.vasttrafik.se för information. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset GEA endoskopimottagning
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig över 16 år med mag- och tarmbesvär som exempelvis sväljningssvårigheter, ofrivillig viktnedgång, kräkningar, blödningar från mag- tarmkanalen, inflammation i tjocktarmen eller gulsot orsakad av stopp i gallvägarna. Vi utför också undersökningar vid misstanke om cancer i i matstrupe, magsäck, gallvägar, buspottkörtel eller tarm.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Vi utför bland annat gastroskopi, coloskopi, ERCP och kapselenteroskopi. Vi har mångårig erfarenhet av avancerad endoskopi och behandlar varje år omkring 5 000 patienter.

Checklista inför ditt besök

  • Anmäl dig i centralkassan, Diagnosvägen 11, Östra sjukhuset, där du också betalar.
  • Gå därefter till GEA-mottagningens väntrum, där du anmäler dig genom att knappa in ditt personnummer på en pekskärm.
  • I din kallelse finns information om hur lång tid besöket tar och om dina eventuella förberedelser.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och sekreterare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter  på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Kontaktpunkten telefon 031-342 24 00

Suzanne Hägne

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jerzy Kaczynski

Sektionschef, medicinskt ansvarig

Morteza Shafazand

Vårdenhetsöverläkare

Senast uppdaterad: 2018-10-17 13:20