Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hematologimottagning Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag
7:30 - 16:00
1/6 t o m 31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg

Vi vänder oss till dig som har eller misstänker en blodsjukdom. Vi erbjuder utredning, behandling och uppföljning.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver du en remiss från läkare på vårdcentral eller annan läkare. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Du får gärna ta med en närstående första gången du besöker oss. Du som kommer till vår mottagning har ofta en tumörsjukdom i benmärg och lymfkörtlar, en medfödd störning i bildningen av blodkroppar eller en en autoimmun sjukdom, överaktivt immunförsvar, som påverkar bildningen av blodkroppar.

På vår mottagning utreder vi dig med en misstänkt blodsjukdom och fortsätter att följa och behandla dig som fått diagnosen bekräftad.

Vi erbjuder bland annat cytostatikabehandlingar, läkemedelsprövningar och transfusioner. Vi gör också polikliniska utredningar, vilket innebär undersökningar där du som patient inte måste stanna på sjukhuset.

Vi har ett nära samarbete med avdelning 353 vilket innebär att vi kan följa dig som patient i de olika faserna av din sjukdom och på så sätt erbjuda dig en god omvårdnad och kontinuitet i vården. På avdelningen finns beredskap att lägga in dig som hematologpatient direkt från hemmet om du skulle drabbas av feber, blödning eller få andra komplikationer.

Här kan du få mer information:

Patientföreningen Blodcancerförbundet

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar olika yrkeskategorier som undersköterskor, specialistsjuksköterskor och specialistläkare i hematologi och internmedicin.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

 

 

Markus Jonebrant

Vårdenhetschef

Elin Hultgren

Tf. Sektionschef, medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-03-19 11:35