Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinmottagning 1 Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag
7:30 - 16:00
1/6 t o m 31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

Kassa stänge 15:30
måndag - fredag
7:30 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg

Drop-in

AK mottagningen
måndag - fredag
9:00 - 11:00
AK mottagningen
måndag - torsdag
13:00 - 15:30

Vi vänder oss till dig som behöver en kontroll eller behandling för problem med mage- och tarm, diabetes, ämnesomsättning, smärta, antikoagulation och vissa blodsjukdomar.

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Medicinmottagning 1 är placerad på plan K1.

Information från AK-mottagningen

AK-mottagningen är en sköterskemottagning som doserar Waran. Vi har drop-in för våra inskrivna patienter vid uppstart av en Waran-behandling eller om det av speciella skäl finns behov av akut provsvar och dosering. Vi erbjuder även ett informationssamtal då man blir insatt på annan blodförtunnande behandling (Eliquis, Xarelto, Lixiana, Pradaxa). För våra drop-in-tider var god se ovan.

Du kan lämna ditt PK-prov antigen på provtagningscentralen på sjukhuset eller på din vårdcentral. Om du ska resa kan du lämna ditt PK-prov på någon valfri vårdcentral i hela Sverige och även på de flesta vårdinrättningar utomlands. Prata gärna med AK-sköterskan inför din utlandsresa.

Vi vill gärna göra dig uppmärksam på att det kan ta 2-3 arbetsdagar innan brevet med din nya dosering kommer fram med posten. Du kan dock se din aktuella ordination via 1177s vårdtjänster senast första arbetsdagen efter att du lämnat provsvar.

Logga in på 1177.se med ditt Bank-ID, välj ”Journaltjänster” och sedan ”Journal”. Du hittar din dosering på ”Anteckningar” ”Övrigt”.

Söka vård hos oss

Vi tar emot planerade besök, ger rådgivning, utför behandlingar och ögonbottenfotograferingar. Du kan vända dig till våra specialsjuksköterskor om du har några frågor eller behöver ändra din behandlingstid. 

Ett besök tar vanligtvis mellan 20 och 45 minuter. Ofta får du som patient lämna blodprover cirka en vecka före besöket.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i kassan.
  • Du betalar vid din ankomst. Vi ser helst att du betalar med kort men du kan också betala kontant eller få en faktura hemskickad.
  • I din kallelse finns information om hur lång tid besöket tar och om dina eventuella förberedelser.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar undersköterskor, specialsjuksköterskor, dietister, fotterapeuter, psykologer och läkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Markus Jonebrant

Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2021-03-18 12:04