Psykiatrimottagning Gamlestaden

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
1/9 t o m 31/5 mån - fre 07:30 - 17:00
1/6 t o m 31/8 mån - fre 07:30 - 13:00

Rullagergatan 5

Plan 2 - 6

415 26 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Spårvagn 7 och 11. Hållplats SKF.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster för att:

Vi vänder oss till dig över 18 år med till exempel bipolär sjukdom, ångestsjukdom, autism, adhd, svår krisreaktion och personlighetsstörning. 

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen där du också betalar. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad.

När du kommer till oss för första gången gör får du träffa en person i vårt team för samtal som kommer att ligga till grund för vår utredning. Vi erbjuder olika typer av medicinska, psykologiska och sociala utredningar men också behandling och rehabilitering.

Vår utgångspunkt är att du som söker psykiatrisk öppenvård inom vårt upptagningsområde ska ha rätt till utredning och behandling från personal med specialistkompetens inom sitt fält. På vår mottagning arbetar vi därför i team som är specialiserade på olika typer av diagnosgrupper som affektiva tillstånd och ångesttillstånd, neuropsykiatriska tillstånd, traumarelaterade tillstånd samt personlighetsstörningar.

Checklista inför ditt besök:

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns bland annat arbetsterapeut, kurator, psykolog, sjukgymnast, skötare, sjuksköterska, medicinsk sekreterare och specialistläkare i psykiatri.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Mats Leffler, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 63 00
E-post: 

Ansvariga för mottagningen

Mats Leffler, enhetschef
Telefon: 031 - 343 63 00 
E-post: 

Gorana Bilonic, medicinskt ansvarig