Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Äldrepsykiatrisk mottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag
7:30 - 16:00
1/6 t o m 31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00

Växeltelefon

Besöksadress

Wallinsgatan 6
431 41 Mölndal

Äldrepsykiatri innefattar allmänpsykiatrisk sjukdom som debuterar i samband med åldrandet. Vi tar emot personer över 70 år som inte har en psykiatrisk tillhörighet till annan psykiatrisk klinik eller öppenvård i StorGöteborg.

Söka vård hos oss

För att ge dig som patient rätt behandling behöver vi först få veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller någon annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Blankett för egen vårdbegäran

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till vår mottagning första gången har vi ett inskrivningssamtal och ibland tar vi även ett blodprov. Du får som patient också en särskild kontaktperson som du kan vända dig till om du har några frågor eller funderingar.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Ta med en aktuell medicinlista och skriv gärna ner frågor du har inför besöket.
  • Anmäl ditt besök i kassan.
  • Du betalar vid din ankomst. Du får gärna betala med kort men du kan också betala kontant eller få en faktura hemskickad.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Lämna gärna dina synpunkter till:
David Berg
E-post: david.berg@vgregion.se

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården 

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Vi som hjälper och stödjer dig är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, kuratorer och fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

David Berg

Tf Enhetschef

Senast uppdaterad: 2021-03-18 07:39