Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Omsorgspsykiatri öppenvård

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Wallinsgatan 6
431 41 Mölndal

Vi vänder oss till personer över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning och psykiatrisk samsjuklighet. Mottagningen erbjuder huvudsakligen konsultativa specialistinsatser kring omvårdnad och medicinering, psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete, psykosocialt behandlingsarbete, stöd till närstående och handledning till nätverk. Mottagningen har ett regionalt uppdrag.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi en beskrivning av dina symtom och din aktuella situation. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

Vi arbetar i team och utredningen och behandlingen genomförs med hänsyn till medicinska, omvårdnadsmässiga, psykologiska och psykosociala faktorer. Vi träffar dig som patient på vår mottagning eller via hembesök. Viktigt för arbetet är ett nära samarbete med primärvård, anhöriga, boendepersonal, kommunen och andra berörda.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterska, kuratorer, psykologer, skötare och arbetsterapeut.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Enhetschef Sofia Vassbotn Klasson:

E-post: sofia.v.klasson@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården

Sofia Vassbotn Klasson

Tf Enhetschef

Senast uppdaterad: 2021-08-23 11:16