Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

Omsorgspsykiatrisk mottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6-31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00
1/9-31/5
måndag
7:30 - 16:00
1/9-31/5
tisdag - fredag
7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Wallinsgatan 6
431 41 Mölndal

Vi vänder oss till personer över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning och psykiatrisk problematik. Mottagningen erbjuder huvudsakligen konsultativa specialistinsatser kring omvårdnad och medicinering, psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete, psykosocialt behandlingsarbete, stöd till närstående och handledning till nätverk. Mottagningen har ett regionalt uppdrag.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi en beskrivning av dina symtom och din aktuella situation. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

Vi arbetar i team och utredningen och behandlingen genomförs med hänsyn till medicinska, omvårdnadsmässiga, psykologiska och psykosociala faktorer. Vi träffar dig som patient på vår mottagning eller via hembesök. Viktigt för arbetet är ett nära samarbete med primärvård, anhöriga, boendepersonal, kommunen och andra berörda.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterska, kuratorer, psykologer, skötare och arbetsterapeut.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Du kan lämna dina synpunkter via 1177 eller till ansvarig chef.
 
 

Blankett för synpunkter på vården

Mikael Mide

Enhetschef

Senast uppdaterad: 2022-09-21 08:20

Chatta med Liv chatbot logo