Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 245

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 12:00 - 20:00

Besöksadress

Göteborgsvägen 31
431 80 Mölndal
Hus B2 Mölndals sjukhus

Vägbeskrivning

Buss: 755, 760, 761 och Orange Express. Spårvagn: 4. Hållplats: Mölndals sjukhus. Kommer ni med bil var god se vägbeskrivning på www.eniro.se. Följ skyltarna inom jukhusområdet, vi finns i Hus B mitt emot tavdvården. Var god se karta vid Huvudentren.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 245
431 80 Mölndal

Verksamhetsområde Psykiatri Psykos ansvarar för vården av personer med schizofreni och liknande tillstånd, som är bosatta i Göteborg och Mölndals stad samt Partille eller Härryda kommun. Vår avdelning erbjuder heldygnsvård för dig med en akut psykossjukdom..

Vi på avdelning 245 är specialiserade på utredning och behandling av patienter med psykossjukdomar såsom schizofreni och schizofreniliknande tillstånd.

Vi behandlar dig enligt metoden personcentrerad psykosvård. Metoden bygger på att du som patient formulerar målen för och utformningen av din behandling i så hög grad som möjligt. Personcentrerad psykosvård har ett helhetsperspektiv på dig och din sjukdom. Om du har kontakt med vår öppenvård eller om du har behov av det efter din vård här på avdelningen, kommer du att få en case manager (vård- och stödsamordnare). Hen ansvarar för att alla runt dig i vården och omsorgen arbetar åt samma håll. På avdelningen samarbetar vi med din case manager.

Läs gärna mer om personcentrerad psykosvård här. Vår Garantisedel innehåller det du kan begära av vår vård.

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Martin Löw-Larsen

Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2018-10-02 13:52