Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 607 Avancerad psykiatri i hemmet

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag
7:30 - 16:00
1/6 t o m 31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag
11:00 - 19:00

Besöksadress

Lilla Kapplandsgatan 12
421 37 Västra Frölunda

Drop-in

måndag - fredag
8:30 - 16:00

Tillgänglighetsteamet

Via oss kan du få stöd och rådgivning över telefon när du inte kommer i kontakt med din psykosmottagning. Det gäller alla patienter som är inskrivna vid Psykiatri Psykos öppenvårdsmottagningar och deras närstående.

Välkommen att kontakta oss för rådgivning eller stödjande samtal

Öppettider:

vardagar kl. 9.00-20.30

lördagar kl. 13.30-20.30 samt söndagar kl. 9.00-15.30

Telefon
031- 343 16 71

Verksamhetsområde Psykiatri Psykos ansvarar för vården av personer med schizofreni och liknande tillstånd, som är bosatta i Göteborg och Mölndals stad samt Partille eller Härryda kommun. Vår öppenvård har som uppdrag att ge dig över 18 år vård och stöd vid psykossjukdom.

Enheten är en integrerad öppenvårdsmottagning och slutenvårdsavdelning (SLÖP) inom Psykiatri Psykos/Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Enheten vänder sig till patienter med stora och sammansatta funktionsnedsättningar. Vårt upptagningsområde är  främst centrala och västra stadsdelarna i Göteborg, men även patienter från andra delar av Göteborg är välkomna.

Avdelningen har åtta vårdplatser där vi har möjlighet att erbjuda inläggning under perioder som inte kan hanteras med stöd och behandling enbart i öppenvårdsformer.

Vi behandlar dig enligt behandlingsmodellen Resursgrupps-ACT som innebär att patienten får en Case Manager och en patientansvarig läkare som tillsammans planerar så att patienten får den hjälp hen behöver. 

Behandlingen utgår från en individuell vårdplan som vi tillsammans gör upp efter patientens behov och önskemål. Vårdplaneringen sker i samarbete med kommunens socialtjänst, patientens anhöriga och vid behov försäkringskassan och arbetsgivare. Vid behov av slutenvård erbjuds det på heldygnsavdelning inom Psykiatri Psykos på Mölndals sjukhus

Läs gärna mer om Resursgrupps-ACT.

Checklista inför din vistelse

  • Berätta att du är här i receptionen.
  • Ha med dig ett foto-ID och ditt eventuella högkostnadsskydd.
  • Berätta i förväg om du behöver tolk.
  • Du kan betala mot faktura. Mottagningen är kontantfri, hänvisning till kassa på Blå Stråket 15 (Sahlgrenska sjukhuset) för den som vill betala kontant
  • Dina närstående får självklart delta under besöket

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Vi som hjälper och stödjer dig är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer och fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Lena Sjölander, kontaktperson för synpunkter Telefon: 031- 343 23 01 E-post: lena.sjolander@vgregion.se

Profilbild av Pierre Lindeblad

Pierre Lindeblad

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Tjänstledig 2021-08-30 - 2022-02-28
Profilbild av Catharina Jedenius

Catharina Jedenius

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
T f EC 2021-08-30 - 2022-02-28

Senast uppdaterad: 2021-07-27 11:31