Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 607 Avancerad psykiatri i hemmet

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00
19/12 - 6/1
måndag - fredag 7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag 11:00 - 19:00

Besöksadress

Tunnlandsgatan 2A
421 37 Västra Frölunda
Högsbo sjukhus
Byggnad 2

Drop-in

måndag - fredag 8:30 - 16:00

Vägbeskrivning

Spårvagn 1, 7 och 8. Hållplats Lantmilsgatan.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 607 Avancerad psykiatri i hemmet
Box 30110
400 43 Göteborg

Verksamhetsområde Psykiatri Psykos ansvarar för vården av personer med schizofreni och liknande tillstånd, som är bosatta i Göteborg och Mölndals stad samt Partille eller Härryda kommun. Vår öppenvård har som uppdrag att ge dig över 18 år vård och stöd vid psykossjukdom.

Enheten är en integrerad öppenvårdsmottagning och slutenvårdsavdelning (SLÖP) inom Psykiatri Psykos/Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Enheten vänder sig till patienter med stora och sammansatta funktionsnedsättningar. Vårt upptagningsområde är  främst centrala och västra stadsdelarna i Göteborg, men även patienter från andra delar av Göteborg är välkomna.

Avdelningen har åtta vårdplatser där vi har möjlighet att erbjuda inläggning under perioder som inte kan hanteras med stöd och behandling enbart i öppenvårdsformer.

Vi behandlar dig enligt metoden Resursgrupps-ACT. Metoden har ett helhetsperspektiv på dig och din sjukdom. Du kommer att få en case manager (vård- och stödsamordnare) som ansvarar för att alla runt dig i vården och omsorgen arbetar åt samma håll. Vi anser en persons närstående oftast är ett viktigt stöd när livet är besvärligt eller när man har en sjukdom. Vi vill därför gärna bjuda in dina närstående till våra möten. Hur och när det ska göras kan du diskutera med din case manager. Läs gärna mer om Resursgrupps-ACT.  

Vid behov av slutenvård erbjuds det på heldygnsavdelning inom Psykiatri Psykos på Mölndals sjukhus.

 

Checklista inför din vistelse

  • Berätta att du är här i receptionen.
  • Ha med dig ett foto-ID och ditt eventuella högkostnadsskydd.
  • Berätta i förväg om du behöver tolk.
  • Du kan betala med kort, kontant eller mot faktura.
  • Dina närstående får självklart delta under besöket

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Vi som hjälper och stödjer dig är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer och fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Vi arbetar i team. Alla här förstår ditt behov av trygghet och självbestämmande. Vi som hjälper och stödjer dig är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer och fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.


Senast uppdaterad: 2018-10-02 13:59