Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Psykosvård Öster

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00
19/12 - 6/1
måndag - fredag 7:30 - 13:00

Växeltelefon

Besöksadress

Lilla Munkebäcksgatan 4
416 72 Göteborg

Vägbeskrivning

Psykosvård Öster ligger vid Munkebäcksmotet, i huset bredvid ICA Kvantum.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Psykosvård Öster
413 45 Göteborg

Verksamhetsområde Psykiatri Psykos ansvarar för vården av personer med schizofreni och liknande tillstånd, som är bosatta i Göteborg och Mölndals stad samt Partille eller Härryda kommun. Vår öppenvård har som uppdrag att ge dig över 18 år vård och stöd vid psykossjukdom.

Vårt upptagningsområde är Örgryte/Härlanda samt Partille kommun. Vi behandlar dig enligt metoden Resursgrupps-ACT. Den har ett helhetsperspektiv på dig och din sjukdom. Du kommer att få en case manager (vård- och stödsamordnare) som ansvarar för att alla runt dig i vården och omsorgen arbetar åt samma håll. Vi anser en persons närstående oftast är ett viktigt stöd när livet är besvärligt eller när man har en sjukdom. Vi vill därför gärna bjuda in dina närstående till våra möten. Hur och när det ska göras kan du diskutera med din case manager. Läs gärna mer om Resursgrupps-ACT.  

Vid behov av slutenvård erbjuds det på heldygnsavdelning inom Psykiatri Psykos på Mölndals sjukhus.

Checklista inför ditt besök

  • Anmäl ditt besök i receptionen.
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Kontakta oss innan vistelsen om du behöver tolk.
  • Betalning sker vid ankomst, vi accepterar kontant- och kortbetalning eller betalning mot faktura.
  • Närstående är välkomna att delta under besöket

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Vi som hjälper och stödjer dig är läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer och fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Magnus Malm

Ledning, hälso- och sjukvård

Senast uppdaterad: 2018-10-02 14:04