Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Resursenheten AIR

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00
19/12 - 6/1
måndag - fredag 7:30 - 13:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00
fredag 8:00 - 12:00

Besöksadress

Första Långgatan 16
413 28 Göteborg
Plan 6

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Resursenheten AIR
Första Långgatan 16 Plan 6
413 28 Göteborg

AIR står för arbetsinriktad rehabilitering och är en enhet som tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi vänder oss till dig med psykisk funktionsnedsättning som önskar komma ut i arbetslivet. Har du en etablerad kontakt med Psykiatri Psykos är du välkommen till oss.

Vårt arbete utgår från den evidensbaserade modellen IPS (Individual Placement and Support) som rekommenderas av Socialstyrelsen. Målet är att hitta och behålla ett arbete på öppna arbetsmarknaden som matchar dina erfarenheter och styrkor. Vägen dit går ofta via praktik som ger nya erfarenheter, kontakter och referenser. För att maximera möjligheterna att nå målet är vårt stöd inte tidsbegränsat och anpassas efter dina behov och önskemål. 

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till AIR gör du tillsammans med din arbetsspecialist en arbetsinriktad kartläggning. Stort fokus läggs på dina erfarenheter, intressen och resurser. Dina mål formuleras därefter i en individuell arbetsplan som ligger till grund för det fortsatta arbetet. 

Checklista inför ditt besök:

  • Berätta att du är här i receptionen.
  • Ha med dig ett foto-ID och ditt eventuella högkostnadsskydd.
  • Berätta i förväg om du behöver tolk.
  • Du kan betala med kort, kontant eller mot faktura.
  • Dina närstående får självklart delta under besöket

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team. Alla här förstår ditt behov av trygghet och självbestämmande. Vi som hjälper och stödjer dig är psykologer, socionomer och arbetsterapeuter.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset utbildar dem som ska hjälpa patienter i framtiden. Vi kan därför fråga om en student får delta ibland. Du har rätt att säga nej. Alla vi som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Birgitta Magnusson

Ledning, hälso- och sjukvård

Senast uppdaterad: 2018-06-07 15:38