Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Förberedelser inför operation

Läs noga igenom instruktionerna du fått om dusch, hygien, mat och dryck och vad som gäller för dina ordinarie läkemedel inför operation. Magsäcken måste vara tom när du ska opereras annars finns risk för kräkning, vilket kan få allvarliga konsekvenser för dig som patient.

Förbered och skicka in komplett ifylld hälsodeklaration. Narkosläkaren gör en medicinsk bedömning av vilken typ av bedövning eller narkos som passar för just dig baserat på din hälsodeklaration, ditt besök hos kirurgen och eventuella utredningar.

Förbered dig genom att se till att du har receptfria läkemedel mot smärta hemma.

Förbered rökstopp! 

Förbered så att en närstående hämtar dig efter operationen och som kan hjälpa dig hemma. Du får inte köra bil efter operationen. Din funktionsnivå kommer att vara nedsatt efter narkos och bedövning och du kan därför behöva hjälp med vardagliga sysslor.

Lämna smycken och andra värdesaker hemma. Ta bara med fotolegitimation, eventuellt frikort och de pengar du behöver för dagen, exempelvis för utgifter till sjukresa och apotekskostnad. Ta gärna med en bok, tidning eller hörlurar med musik då väntetid kan uppstå.


Senast uppdaterad: 2021-06-30 10:49