Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Centrumbildning Axel - och armbågsprotes

Västragötalandsregionen


2016 startade ett projekt för patienter i Västra Götalandsregionen som opereras med protes i axel eller armbåge, så kallad Centrumbildning.
De sjukhus som ingår i projektet är Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU/Mölndal) Borås (SÄS), Skövde (SkaS), Alingsås, Kungälv och Uddevalla/NÄL. Patienter som behöver komplicerade axel- eller armbågsproteser opereras i första hand vid SU/Mölndal sjukhus.

Syftet med Centrumbildningen är att genom utbildning, utveckling och förändringsarbete säkerställa lika vård. Projektet innebär utökat samarbete mellan ortopedkirurger, mellan fysioterapeuter samt mellan fysioterapeuter och ortopedkirurger i regionen. Centrumbildningen ger också förutsättningar för systematisk kvalitetsuppföljning och forskning.

Mottagningar inom vårdkedjan för Centrumbildning

Woos Wosi Worc - PDF-format

Woos Wosi Worc - utvärderingsmall

Rutiner  
Armbågsprotes    
Axelprotes vid artros eller artrit  Axelprotes omvänd
Axel Frakturprotes      Axel Frakturprotes omvänd
   
Informationsbroschyr  
Till dig som ska opereras med en axelprotes  

Senast uppdaterad: 2020-03-12 13:38