Verksamhet Avancerad rekonstruktion av extremiteter

Avancerad Rekonstruktion av Extremiteter är resultatet av en sammanslagning av verksamheterna för ortopedisk osseointegration och tetrahandkirurgi. Verksamheten är den enda i Sverige för högspecialiserad funktionell rekonstruktion av armar och ben. Vi tar emot patienter som är i behov av benförankrade proteser efter amputationsskador och patienter med ryggmärgsskada och funktionsnedsättning i armar och händer.

Mottagningar

  • Mottagning Avancerad rekonstruktion av extremiteter

    Vi vänder oss till dig som behöver återskapa funktioner i arm, hand eller ben. Vi är ett högspecialiserat centrum som tar emot både svenska och utländska patienter. Vårt mål är att genom kirurgiska rekonstruktioner och efterföljande rehabilitering göra dig som patient mer aktiv i ditt dagliga liv. Vi bedriver konsultmottagningar runt om i landet för att arbeta patientcentrerat.

Avdelningar

  • Avdelning 233 Avancerad rekonstruktion av extremiteter

    Vi behandlar dig som är i behov av benförankrade proteser efter amputationsskador samt grepprekonstruktioner efter förlamning eller spasticitet. Tekniken med benförankrade proteser bygger på förmågan hos ett titanimplantat att integrera med benvävnad, en process som kallas osseointegration. Har du en ryggmärgsskada och funktionsnedsättning i armar och ben erbjuder vi behandling för att återskapa greppfunktion. Vi kan också hjälpa dig med spasticitet i armar och händer efter stroke eller annan hjärnskada. Vi bedriver konsultmottagningar runt om i landet för att arbeta patientcentrerat.


Senast uppdaterad: 2018-05-29 15:41