Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Enheter

Enheter Geriatrik Mölndal

  • Avdelning 234 är en geriatrisk vårdavdelning. Geriatrik är läran om åldrandets sjukdomar och det innebär att vi hos oss vårdar patienter som är över 65 år. Den största andelen av våra patienter vårdas på grund av höftfraktur, men vi tar även hand om andra ortopediska och medicinska sjukdomstillstånd.

  • Vi tar emot dig som är över 65 år och har en höftfraktur. Våra patienter kommer direkt från akuten eller ambulansen. Vi tar emot dig med ortopediska skador och diagnoser eller medicinska diagnoser.

  • Vi vänder oss till dig som patient och dig som närstående som behöver samtalsstöd i samband med vård inom geriatrik, medicin och ortopedi på Mölndals sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset. 

  • Teamet utgår från Mölndals sjukhus och bemannas av läkare och sjuksköterskor som besöker och följer upp vårdtagarna i deras hem. Där kan de i princip ge den vård som krävs, samt bedöma hur patienterna klarar sig i sin egen miljö. Vården blir tryggare och säkrare och förhoppningen är att närsjukvårdsteamet ska överbrygga luckan som kan uppstå i vårdkedjan.

  • Osteoporosmottagningen är en regionspecialitet i Västra Götaland. Vi vänder oss till dig som behöver utreda, diagnostisera och behandla misstänkt osteoporos (benskörhet). Vi arbetar även med en frakturkedja, vilket säkerställer att patienter som har haft en osteoporosfraktur bedöms och behandlas på lämpligt sätt.


Senast uppdaterad: 2021-09-30 08:06