Avdelning 234

Mölndals sjukhus

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - sön dygnet runt
BESÖKSTIDER
Fria besökstider mån - sön dygnet runt

Göteborgsvägen 31

Mölndals sjukhus

431 30 Mölndal

VÄGBESKRIVNING

Mölndals sjukhus. Till hållplats Mölndals sjukhus går följande kollektivtrafik: Spårvagn 2, Spårvagn 4, Buss 761. 5 ronden, 8 ronden, 9 ronden, 10 ronden. Ingång via huvudentrén, följ sedan skyltar eller fråga i informationen. Med bil: Välj avfart 68 Lackarebäcksmotet från E20/E6. Följ skyltning med rött kors för sjukhus. För att komma till ingången Hus T direkt: Följ Länsmansgatan mot Hagåkersgatan, där finns parkeringsplatser.

Avdelning 234 är en geriatrisk vårdavdelning. Geriatrik är läran om åldrandets sjukdomar och det innebär att vi hos oss vårdar patienter som är över 65 år. Den största andelen av våra patienter vårdas på grund av höftfraktur, men vi tar även hand om andra ortopediska och medicinska sjukdomstillstånd.

Din vistelse hos oss

Intag till avdelningen sker via akutmottagningen eller som direktinläggning från ambulans. Om tillståndet kräver operation vårdas du hos oss både före och efter operationen. I samband med inskrivningen på avdelningen görs en bedömning när det är troligt att utskrivning kan komma att ske, genom så kallat vårdspår. Detta görs utifrån såväl medicinskt tillstånd som social situation. Denna indikation om vårdtidens längd ger patienter och närstående ett mål att ta sikte emot. Fråga oss gärna mer om vad just ditt vårdspår innebär.

Våra patienter kan ta emot besök dygnet runt. För att respektera övriga patienters behov av integritet och vila är det inte alltid tillåtet med besök på delad sal. Det går dock bra att använda dagrum och matsal, samt i vissa fall avdelningens samtalsrum. Många av våra patienter har svårt att ta emot besök av många personer samtidigt eller många besök under en och samma dag. Kontakta ansvarig sjuksköterska för information om din närståendes möjlighet att ta emot besök.

För dig som närstående och besökare:

För dig som närstående och besökare:

  • Besök av dig som närstående är viktigt för att våra patienter ska bli friska och barn får gärna besöka avdelningen.
  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor med stark doft. 
  • Tänk också på att det är vanligt med överkänslighet mot citrusfrukter och jordnötter. 

Vi som arbetar här

Hos oss finns läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator och dietist för att tillgodose dina dagliga behov av vård, rehabilitering och samordning. Eftersom alla människor har olika förutsättningar och behov strävar vi efter att anpassa vården efter varje enskild patient.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Kontakt

Det går bra att ringa till avdelningen dygnet runt.

Du som vårdats på avdelningen kan vara aktuell för "Öppen retur"
Läs mer

Synpunkter

 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Annika Blank , sekreterare Telefon: 031 - 343 05 25 E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Louise Vinberg, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 09 39
E-post: E-postadress

Är du intresserad av att arbeta inom Verksamhet Geriatrik.

Du kan registrera ditt CV/intresseanmälan på Sahlgrenskas sida för ”Lediga jobb”. Där kan du även lägga en prenumeration på jobbannonser.

Är du läkare och är intresserad av att arbeta eller randa dig hos oss på geriatrik, kontakta sektionschef Selma Avdic, E-postadress .