Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 234

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
14:00 - 19:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
15:00 - 19:00

Besöksadress

Länsmansgatan 28
431 30 Mölndal

Avdelning 234 är en geriatrisk vårdavdelning. Geriatrik är läran om åldrandets sjukdomar och det innebär att vi hos oss vårdar patienter som är över 65 år. Den största andelen av våra patienter vårdas på grund av höftfraktur, men vi tar även hand om andra ortopediska och medicinska sjukdomstillstånd.

Din vistelse hos oss

Intag till avdelningen sker via akutmottagningen eller som direktinläggning från ambulans. Om tillståndet kräver operation vårdas du hos oss både före och efter operationen. I samband med inskrivningen på avdelningen görs en bedömning när det är troligt att utskrivning kan komma att ske, genom så kallat vårdspår. Detta görs utifrån såväl medicinskt tillstånd som social situation. Denna indikation om vårdtidens längd ger patienter och närstående ett mål att ta sikte emot. Fråga oss gärna mer om vad just ditt vårdspår innebär.

Närstående och besökare

Avdelningen har generella besökstider mellan klockan 14.00 och 19.00, självklart kan avsteg göras beroende på vårdsituation. Sjukhusets entréer stänger klockan 19.30. För att respektera övriga patienters behov av integritet och vila är det inte alltid tillåtet med besök på delad sal. Det går dock bra att använda dagrum och matsal, samt i vissa fall avdelningens samtalsrum. Många av våra patienter har svårt att ta emot besök av många personer samtidigt eller många besök under en och samma dag. Kontakta ansvarig sjuksköterska för information om din närståendes möjlighet att ta emot besök.

  • Besök av dig som närstående är viktigt för att våra patienter ska bli friska och barn får gärna besöka avdelningen.
  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor med stark doft. 
  • Tänk också på att det är vanligt med överkänslighet mot citrusfrukter och jordnötter.

Vi som arbetar här

Hos oss finns läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, dietist och receptarier för att tillgodose dina dagliga behov av vård, rehabilitering och samordning. Eftersom alla människor har olika förutsättningar och behov strävar vi efter att anpassa vården efter varje enskild patient.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta Desirée Stén, verksamhetsutvecklare.
E-post: klagomal.geriatrik.molndal.su@vgregion.se

Är du intresserad av att arbeta inom geriatrik?

Du kan registrera ditt CV/intresseanmälan på Sahlgrenskas sida för Lediga jobb. Där kan du även lägga en prenumeration på jobbannonser.

Är du läkare och är intresserad av att arbeta eller randa dig hos oss på geriatrik, kontakta sektionschef Selma Avdic, selma.avdic@vgregion.se.

Ansvariga för avdelningen

Malin Samuelsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Ramér

Medicinskt ansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-09-02 12:59