Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 235

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

Avsteg kan göras.
måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Göteborgsvägen 31
431 30 Mölndal
plan 6. Mölndals sjukhus
Hus T

Vägbeskrivning

Mölndals sjukhus. Till hållplats Mölndals sjukhus går följande kollektivtrafik: Spårvagn 2, Spårvagn 4, Buss 761. 5 ronden, 8 ronden, 9 ronden, 10 ronden. Ingång via huvudentrén, följ sedan skyltar eller fråga i informationen. Med bil: Välj avfart 68 Lackarebäcksmotet från E20/E6. Följ skyltning med rött kors för sjukhus. För att komma till ingången Hus T direkt: Följ Länsmansgatan mot Hagåkersgatan, där finns parkeringsplatser.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Geriatrik avdelning 235
Göteborgsvägen 31
431 80 Mölndal

Vi tar emot dig som är över 65 år och har en höftfraktur. Våra patienter kommer direkt från akuten eller ambulansen. Vi tar också emot dig med ortopediska skador/diagnoser eller medicinska diagnoser.

Din vistelse hos oss

Vi arbetar med personcentrerad vård, vilket innebär att se individen bakom diagnosen. För att möjliggöra en individuellt anpassad vård använder vi en standardiserad bedömningsprocess. Vår intention är att utveckla den personcentrerade vården. 

För dig som närstående och besökare:

  • Besök av dig som närstående är en viktig del i tillfrisknandet av patienter på vår avdelning. Avdelningen har generella besökstider mellan klockan 14.00 och 19.00, självklart kan avsteg göras beroende på vårdsituation. Sjukhusets entréer stänger klockan 19.30. Barn får gärna besöka vår avdelning.
  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor med stark doft.
  • Tänk också på att det är vanligt med överkänslighet mot citrusfrukter och jordnötter. 
  • Det går bra att ringa till avdelningen dygnet runt.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och kurator. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Alexandra Barath, verksamhetsutvecklare

E-post: klagomal.geriatrik.molndal.su@vgregion.se

Är du intresserad av att arbeta inom Verksamhet Geriatrik.

Du kan registrera ditt CV/intresseanmälan på Sahlgrenskas sida för ”Lediga jobb”. Där kan du även lägga en prenumeration på jobbannonser.

Är du läkare och är intresserad av att arbeta eller randa dig hos oss på geriatrik, kontakta sektionschef Selma Avdic, selma.avdic@vgregion.se .

 

Josefine Elfvin

Vårdenhetschef

Linéa Gustavsson

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2020-05-28 11:09