Avdelning 237

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

mån - sön dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

mån - sön dygnet runt

Besökstider

Fria besökstider
mån - sön dygnet runt

Besöksadress

Göteborgsvägen 31
431 30 Mölndal
Mölndals sjukhus
Hus T, plan 7

Vägbeskrivning

Mölndals sjukhus. Till hållplats Mölndals sjukhus går följande kollektivtrafik: Spårvagn 2, Spårvagn 4, Buss 761. 5 ronden, 8 ronden, 9 ronden, 10 ronden. Ingång via huvudentrén, följ sedan skyltar eller fråga i informationen. Med bil: Välj avfart 68 Lackarebäcksmotet från E20/E6. Följ skyltning med rött kors för sjukhus. För att komma till ingången Hus T direkt: Följ Länsmansgatan mot Hagåkersgatan, där finns parkeringsplatser.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Geriatrik avdelning 237
Göteborgsvägen 31
431 80 Mölndal

Vi tar i första hand emot dig som är över 65 år och har fått en höftfraktur. De flesta av våra patienter kommer direkt ifrån akuten eller med ambulans. Vi vårdar också andra ortopediska och medicinska diagnoser. 

Din vistelse hos oss

Om du behöver opereras sker alla förberedelser innan operationen vår avdelning. Behandlingen som krävs efter operationen utförs också här.

Vi arbetar med vårdspår. Det innebär att vi gör en bedömning inom 24 timmar från din ankomst om när det är troligt att du får åka hem. Vi utgår ifrån din hemsituation och sociala situation. Vårt arbete är personcentrerat med dig som patient i fokus.

För dig som närstående och besökare:

  • Besök av dig som närstående är viktigt för att våra patienter ska bli friska och barn får gärna besöka vår avdelning. 
  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor med stark doft.

Du som vårdats på avdelningen kan vara aktuell för "Öppen retur" Läs mer

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Alexandra Barath, kvalitetsutvecklare

E-post: klagomal.geriatrik.molndal.su@vgregion.se

Är du intresserad av att arbeta inom Verksamhet Geriatrik.

Du kan registrera ditt CV/intresseanmälan på Sahlgrenskas sida för ”Lediga jobb”. Där kan du även lägga en prenumeration på jobbannonser.

Är du läkare och är intresserad av att arbeta eller randa dig hos oss på geriatrik, kontakta sektionschef Selma Avdic, selma.avdic@vgregion.se .

 

Eva Schäder

Vårdenhetschef
Telefonnummer

Anders Koldestam

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2018-05-23 13:34