Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kuratorsmottagning Mölndal

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:30
måndag - fredag
8:00 - 16:45

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Länsmansgatan 28
431 30 Mölndal

Vi vänder oss till dig som patient och dig som närstående som behöver samtalsstöd i samband med vård inom geriatrik, medicin och ortopedi på Mölndals sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset. 

Söka vård hos oss

Du kommer i kontakt med oss via personal på den avdelning eller mottagning där du vårdas. Du kan också kontakta oss direkt per telefon. 

Vid ditt besök hos oss

Vi erbjuder samtalsstöd och information om sociala och juridiska frågor i samband med sjukdom. Vi erbjuder också stöd i akuta situationer, vid kronisk sjukdom och vård i livets slut.

Vårt mål är att skapa bättre förutsättningar för dig att hantera en förändrad livssituation som kommer efter sjukdom eller skada. Om du har ett behov kan vi också förmedla kontakter till andra myndigheter.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort. 
  • Anmäl dig i kassan.
  • Samtal hos kurator är kostnadsfritt för inneliggande patienter och närstående. 
  • För dig som patient i öppen vård är kostanden 100 kronor om inget annat anges. 

Vi som arbetar här

Vi är socionomer med magisterexamen eller andra påbyggnadsutbildningar i psykosocialt arbete som exempelvis grundläggande psykoterapiutbildning, krisbearbetning, kognitivt förhållningssätt, sexologi och handledning.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Desirée Stén, verksamhetsutvecklare

E-post: klagomal.geriatrik.molndal.su@vgregion.se

Ansvarig för mottagningen

Anna Hyltner

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-06-17 11:14