Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Osteoporosskola Mölndal

Om man rekommenderats behandling för benskörhet, efter att ha gjort en bentäthetsmätning på Osteoporosmottagningen Mölndal, erbjuder vi möjligheten att delta i en osteoporosskola.

Utbildningen sker i grupp (12-15 personer), 1.5 tim/vecka under 5 veckor. Dessutom en återträff i storgrupp ca ett halvår efter avslutad kurs.

Vi ger en allmän information om osteoporos ur olika infallsvinklar med möjlighet till samtal i gruppen.

Undervisningen består av: sjukdomslära, riskfaktorer, kostråd, fysisk aktivitet och träning, ergonomi i vardagsaktiviteter och förebyggande av fall samt medicinsk behandling.

Gruppen träffar arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare och sjuksköterska.

Kursen kostar 50 kr/gång. Frikort gäller.

Du kan anmäla ditt intresse för att delta i osteoporosskolan via e-tjänsten Mina Vårdkontakter. Gå in på www.1177.se

 

Anna Kristina Söderberg Uussalu

Kontaktperson

Senast uppdaterad: 2018-04-24 11:14