Allmänteam

Mölndals sjukhus

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - fre 08:00 - 11:00
BESÖKSTIDER
mån - fre 07:30 - 16:00

Göteborgsvägen 31

Mölndals sjukhus

431 30 Mölndal

VÄGBESKRIVNING

Till station Mölndals sjukhus går: Spårvagn 2 Spårvagn 4 Buss 761

Vi vänder oss till dig som behöver vård/ utredning inom diabetologi, endokrinologi, gastroenterologi, tromboembolism och allmän internmedicin.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.


Kontakta oss

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Där kan du t.ex. avboka tid, begära intyg, recept och hjälpmedelsförnyelse etc. Efter att du loggat in på sidan;

 • Välj Mottagningar
 • Hitta lägg till- sök på Medicin mottagning Mölndal
 • Välj tjänst
 • Välj vårdgivare- under ange
 • Vårdgivarens namn, försök specificera teamet
 • Skicka

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen. Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort. Betalning sker vid ankomst, vi ser gärna att du betalar med kort eller mot faktura.

Ta även med dig aktuell medicin lista, eventuella sjukintyg och blodsockermätare.

Specialist team

 • Allmänmottagningen
  Till oss kommer du för tidsbokade läkarbesök, sjuksköterskebesök, provtagning, EKG och blodtryckskontroller mm.
  Har du blivit ordinerad provtagning inför ditt besök kan du lämna det på mottagningen måndag - tisdag, torsdag - fredag 07:30- 08:30. Har du inte möjlighet att komma till mottagningen kan du ta dina prover på din Vårdcentral, ange då kostnadsställe som står på din kallelse. Det går också bra att gå till någon av sjukhusets provtagningscentraler.
  Om du ska vara fastande inför provtagningen kommer detta att stå på din provtagningskallelse.

  Vid behov av receptförnyelse kan du kontakta oss via  1177 Vårdguidens e-tjänster alternativt via telefon. Den läkare som ansvarar för din behandling förnyar och förskriver recept.
  Specialistläkare på sjukhuset förskriver enbart läkemedel som rör den specifika sjukdomen, övriga läkemedel förskrivs av behandlingsansvarig läkare på din Vårdcentral.

 

 •  Trombosmottagning
  Vi tar emot patienter på uppföljande besök efter akut trombosinsjuknande.
  Om du via Akuten Mölndal blivit diagnostiserad med en djup ventrombos kommer du att kallas för ett första uppföljande läkarbesök på vår trombosmottagning efter ca 7-10 dagar. 
  I samband med det besöket kommer du få träffa en sjukgymnast för rådgivning. Det kommer även skrivas en remiss till OTA ( Ortopedtekniska avdelningen) för utprovning av kompressionsstrumpa.

  Vid behandlingstidens slut kommer du bli kallad för ett avslutande besök.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är specialistläkare, allmän läkare under utbildning, sjuksköterska, undersköterska samt kanslist.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Ann Strand, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 07 67
E-post: E-postadress

Eva-Lena Juntikka, Vårdenhetsöverläkare Medicin
E-post: