Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 238 Kardiologi

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Göteborgsvägen 31
431 30 Mölndal
Mölndals sjukhus
Hus T, Plan 8

Vägbeskrivning

Till station Mölndals sjukhus går: Spårvagn 2 Spårvagn 4 Buss 761

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Verksamhetsområde Medicin
431 80 Mölndal

Vi tar emot dig med akut hjärtinfarkt, kärlkramp, akut hjärtsvikt och olika former av rytmrubbningar. De svårast sjuka patienterna vårdas på hjärtintensiven (HIA). När tillståndet stabiliserats flyttas de ut till kardiologisk vårdplats. På IMA-intermediärvådsavdelningen vårdar vi dig som har sviktande vitalparametrar som kräver ett utökat övervakningsbehov. 

Din vistelse hos oss

Som patient kommer du oftast direkt från akutmottagningen, men det förekommer också att patienter läggs in via hjärtmottagningen eller från andra vårdavdelningar på sjukhuset. 

Många av våra patienter telemetriövervakas, hjärtverksamheten EKG-övervakas kontinuerligt via elektroder som fästs på kroppen. För att övervakningen ska fungera måste telemetriövervakade patienter befinna sig fysiskt på avdelningen.

Vi samarbetar med Hjärtmottagningen och Fysioterapin som efter utskrivning kan erbjuda insatser för att påverka patientens riskfaktorer. Avdelningen samarbetar också med vår forskningsenhet och vi deltar i olika forskningsprojekt.

 

 

Checklista inför din vistelse

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Ta gärna med dig personliga toalettartiklar.
  • Vid varje sängplats finns en garderob som går att låsa. 
  • Av hänsyn till medpatienter ombeds närstående att begränsa antalet besökande till två-tre personer åt gången.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och hjärtrehabiliteringssjuksköterska.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Thomas Winsnes

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Martin Risenfors

Medicinskt ansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-08-16 14:45