Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Diabetesteam

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 10:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:30 - 16:00

Besökstider

måndag - fredag
7:30 - 16:00

Besöksadress

Länsmansgatan 10
431 30 Mölndal

Vi vänder oss till dig över 18 år med diabetes. Vi möter främst patienter med diabetes typ 1 men också patienter med en komplicerad diabetes typ 2. I våra möten med patienterna diskuterar vi bland annat egenvård, livsstil, insulin- och tablettbehandling samt olika hjälpmedel.

Söka vård hos oss

Teamet tillhör Medicinmottagning Mölndal.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden.

För av- och ombokning kan du ringa och tala in ett meddelande på vår röstbrevlåda.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen. Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort. Betalning sker vid ankomst, vi ser gärna att du betalar med kort eller mot faktura.

Ta med dig din blodsockermätare.

Vi erbjuder genomgång av fysiskt status, laboratoriestatus, aktuell diabetesbehandling, fotstatus, kostrådgivning, samtalsstöd och råd om fysisk träning.

Vid ditt besök hos oss får du en individuell anpassad behandling utifrån dina behov. För att kunna möta dina behov arbetar vi i team där läkare, diabetessjuksköterska, dietist, fotterpeut, sjukgymnast och kurator ingår.

Fotterapeuten har som uppgift att medicinskt behandla patienter med diabetesrelaterade komplikationer såsom sår och annan allvarlig fotkomplikation.

Din insulinbehandling anpassas individuellt och kan ges med insulinpenna eller insulinpump. Det finns flera olika blodsockermätare som väljs utifrån dina behov. För förnyelse och förskrivning av de olika hjälpmedlen kontakta oss. Produkterna beställs via 1177 .

Förebyggande riskbehandling

Diabetessjukdom kan skada ögats näthinna och det är därför viktigt med en regelbunden ögonkontroll genom ögonbottenfotografering.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här specialistläkare, diabetessjuksköterska, fotterapeut och dietist.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till klagomålshanterare:
Telefon: 031 - 343 05 42
E-post: su.omr3.med.synpunkter@vgregion.se

Johanna Wåhlander

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Maria Roupe

Vårdenhetsöverläkare Medicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-10 08:46