Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Endoskopienheten Mölndal

Kontaktuppgifter är ej tillgängliga

Kontakta oss

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Teamet tillhör Medicinmottagning Mölndal.

Vi tar emot dig från 16 år med mag- och tarmbesvär. På mottagningen utförs gastroskopi, koloskopi och sigmoideumskopi, vid exempelvis ofrivillig viktnedgång, blödningar från mag- och tarmkanalen, inflammation i tjocktarmen, sväljningssvårigheter, misstanke om cancer mm.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Enheten tillhör Medicinmottagning Mölndal.

För av- och ombokning kan du ringa och tala in ett meddelande på vår röstbrevlåda.

Vid ditt besök hos oss

Vi utför undersökningarna med hjälp av en böjlig slang, ett endoskop. Längst fram finns en liten videokamera som kan överföra bilder från slemhinnan till en TV- skärm. Efter utförd undersökning är det den vårdgivare som har skrivit remissen som håller i den fortsatta uppföljningen/behandlingen.

 

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl dig i kassan i Medicinmottagningen. Betalning sker vid ankomst, vi ser gärna att du betalar med kort eller mot faktura.
  • I din kallelse till undersökningen finns information om förberedelse inför besöket. Läs informationen noggrant när du får kallelsen.
  • Om du ska genomföra en koloskopi kan du behöva läkemedel som gör att du inte kan framföra ett fordon samma dag. Lämna därför bilen hemma.

Vi som arbetar här

På endoskopienheten arbetar specialistläkare, sjuksköterska och undersköterska.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till klagomålshanterare:
Telefon: 031 - 343 05 42
E-post: su.omr3.med.synpunkter@vgregion.se

Johanna Wåhlander

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Erik Alestig

Vårdenhetsöverläkare Gastroenterologi
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-10 07:38