Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forskningsenhet

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - fredag
7:30 - 16:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:30 - 16:30

Besöksadress

Länsmansgatan 10
431 30 Mölndal

Forskningsenheten är placerad på vår Medicinmottagning. Här bedrivs arbete med kliniska läkemedelsprövningar, framförallt med kardiologisk inriktning. Vi samarbetar med olika läkemedelsföretag. Områden det kan röra sig om är tex. hjärtsvikt, lipidbehandling och behandling av akuta coronara syndrom. Verksamheten har pågått sedan 1990.

Vid ditt besök hos oss

På enheten utförs studier som har kommit olika långt i utvecklingen, så kallade faser. Vi har forskningsprojekt inom fas II-IV. Fas II är tidigare i utvecklingen av substansen och där söker man efter vilken dos som är mest lämplig. Fas III är större studier med många deltagare och där läkemedel som utprovas ska leda fram till registrering och godkännande av det nya läkemedlet.

Arbetet styrs av ett speciellt regelverk GCP (Good Clinical Practice). Där anges i detalj vad myndigheterna och företagen kräver för denna typ av verksamhet. Vi sätter patientsäkerheten främst.

Patienter som deltar i studierna rekryteras både från hjärtintensiven och från medicinklinikens mottagningsverksamhet. Deltagande i studien är helt frivilligt och om man tillfrågas om deltagande får man skriva under ett samtycke. Under tiden man deltar i studierna följs man upp på Forskningsenheten, allt enligt efter vad den enskilda studien har för program och instruktioner.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är specialiserade forskningssjuksköterskor. I Forskningsenhetens arbete deltar också samtliga kardiologer på medicinkliniken.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss via telefon eller mail.
Forskningssjuksköterska 031- 343 09 67, 031- 343 09 66
E-post: forskning.miva.su@vgregion.se

Johanna Wåhlander

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Birgitta Persson

Vårdenhetsöverläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-10 11:59