Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinmottagning Mölndal

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 10:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:30 - 16:00

Besökstider

måndag - fredag
7:30 - 16:00

Besöksadress

Länsmansgatan 10
431 30 Mölndal

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

Välkommen till vår digitala mottagning

Medicinmottagningen på Mölndals sjukhus är en specialistmottagning, som utreder och behandlar patienter över 18 år, som kräver specialistkompetens. Vi har specialister inom diabetes, kardiologi, invärtesmedicin, gastroenterologi samt en endoskopiverksamhet. Mottagningen är indelad i olika team som samverkar med varandra. Inom de olika specialistområdena är teamen tvärprofessionella. Vi har också en enhet för forskning.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden.

För av- och ombokning kan du ringa och tala in ett meddelande på vår röstbrevlåda.

Vid ditt besök hos oss

Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

Du kan också anmäla dig och betala i vår reception. Vi ser gärna att du betalar med kort eller mot faktura. Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

Specialistteam

På entréplan , (plan 2) finner du; Allmänsektionen   Till sektionen hör patienter inom diabetologi, endokrinologi, gastroenterologi och allmän internmedicin.

 • Allmänteam Vi vänder oss till patienter som behöver vård inom allmän internmedicin och endokrinologi (hormoner).
  • Trombosmottagning Tar emot patienter på uppföljande återbesök efter akut trombosinsjuknande.
 •  Diabetesteam Vi vänder oss till patienter som behöver vård rörande sin diabetessjukdom. Främst patienter med typ I Diabetes men också patienter med typ II Diabetes med komplikationer. I våra möten med patienterna diskuterar vi bland annat egenvård, livsstil, insulin-/tablettbehandling och hjälpmedel.
  • Fotterapeut Fotterapeuten har som uppdrag att medicinskt behandla diabetiker med pågående skada eller allvarlig fotsjukdom. Telefon: 031-343 14 14 OBS Telefonsvar.
 • Endoskopienheten Vi tar emot patienter som ska genomgå gastroskopi och/eller koloskopi. Vi utför planerade undersökningar men också akuta undersökningar för patienter från avdelningarna på Mölndals sjukhus.
  • Mag och tarmmottagning Vi tar emot patienter på uppföljande återbesök till gastroenterolog och mag- och tarm sjuksköterska. Främst patienter med besvär av IBD (Inflammatory Bowel Disease) och leverinflammation.
 • Dietist Vi vänder oss till patienter och anhöriga som har behov av kostrådgivning. Dietist ingår i flera av de olika specialistteamen bland annat Diabetesteamet och Hjärtrehabiliteringsteamet.

På plan 3 finner du;

Hjärtsektionen

 

 • Hjärtmottagning Vi vänder oss till patienter som behöver hjärtsjukvård och som ska genomgå hjärtfysiologiska undersökningar, såsom ultraljud, arbetsprov/belastningsprov, långtidsregistrering av EKG, pacemakerkontroller och ICD kontroller mm.
  Hjärtmottagningens specialistläkare tar emot patienter både för nybesök och
  uppföljande kontinuerliga återbesök.
  • Rehabilitering Vi vänder oss till patienter som behöver hjärtrehabilitering efter exempelvis hjärtinfarkt, hjärtoperation eller utredning/åtgärder inför kranskärlsröntgen, ballongsprängning (PTCA) m.m. Teamets olika professioner, (sjuksköterska, kurator, dietist, kardiolog och sjukgymnast), deltar i Hjärtskolan som bedrivs på sjukhuset.
  • Hjärtsvikt Vi vänder oss till patienter som behöver stöd och vård kring sin hjärtsvikstssjukdom.Forskningsenheten Medicinmottagningen Mölndal har även en Forskningsenhet som arbetar med forskningsprojekt inom bland annat kardiologi och internmedicin.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finner du bland annat undersköterska, sjuksköterska, läkare, biomedicinsk analytiker, fotterapeut, dietist och kurator.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. 

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta klagomålshanterare:
Telefon: 031 - 343 05 42
E-post: su.omr3.med.synpunkter@vgregion.se

Johanna Wåhlander

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Maria Roupe

Vårdenhetsöverläkare Medicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Erik Alestig

Vårdenhetsöverläkare Gastroenterologi
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ulf Axelsson

Vårdenhetsöverläkare Kardiologi
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-04 10:51