Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

Frågor och svar

Väntetiden på akuten varierar. Det går inte att ge en exakt väntetid.

Det som främst avgör hur länge du kommer att få vänta är hur allvarligt ditt tillstånd är. De som är mest sjuka eller svårt skadade går alltid först. Vi tar även hänsyn till sköra äldre. Därefter hur länge du har väntat.

Därför kan någon som precis har kommit till akutmottagningen, men som är i större behöv av vård, få hjälp före dig även om du väntat längre än dem.

En remiss innebär att vårdcentralen anser att du behöver bedömas här på akuten. Du kommer precis som andra prioriteras efter symtom och värden. 

Det första som sker när du träffar en sjuksköterska är att vi gör en triagering, eller bedömning av ditt tillstånd och i vilken prioritet du behöver akut hjälp i förhållande till övriga patienter. Denna prioritering kan hela tiden ändras då nya, svårare sjuka patienter kommer in på akuten. Vi har inte glömt dig.

Vi vill att du säger till direkt om du känner dig sämre så att vi kan göra en ny bedömning av dig. Detta gäller till exempel akut tilltagande ögonsmärta.

Om du väljer att gå hem är det på eget ansvar. Om du har träffat en sjuksköterska vill vi att du meddelar oss så att vi kan skriva ut dig och inte behöver leta efter dig.  

Även om det ser lugnt ut i väntrummet kan det vara full aktivitet inne på akutmottagningen. En del patienter kommer in med ambulans, om deras tillstånd är mer akut tar vi hand om dem först.

Vi har också patienter som väntar inne på rummen, och en del kan ha gått iväg en stund efter att ha pratat med personalen.

En anhörig eller annan närstående får gärna vara med vid besöket. 

I väntrummet finns varuautomater där du kan köpa något att äta och dricka. Sjukhuset ansvarar inte för automaterna, då denna tjänst tillhandahålls av externa företag. Vid sjukhusets huvudingång finns både café och Pressbyrån.   

Det finns i dagsläget dessvärre inga mobilladdare att låna. 

Det finns en toalett bredvid det så kallade Triagerummet vid ingången samt en liten toalett i väntrummet.

Via 1177 får du tillgång till dina journaler och provsvar.

Man har vanligtvis fått en bokad preliminärtid på ögonakuten som är just preliminär, det vill säga att man kan få vänta.

Har man inte fått en bokad tid får man prata med sjuksköterska/optiker i Triagerummet vid ingången först.

Om du har smärta som du känner att du inte kan hantera så vill vi att du säger det till personalen vid din första bedömning.

Har du förslag till förbättringar, synpunkter, beröm eller klagomål tar vi gärna emot dem via våra etablerade kanaler. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2023-11-02 11:43

Chatta med Liv chatbot logo