Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

Ögonmottagning Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/9 t o m 31/5
måndag - fredag 7:30 - 17:00
1/6 t o m 31/8
måndag - fredag 7:30 - 13:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:30 - 16:00

Besöksadress

Rondvägen 10
416 50 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Östra Sjukhuset. Avfart Torpamotet från E 20. Spårvagn nr1.Buss nr 17. BK-byggnad se skyltning inom området.

Inre vägbeskrivning

Plan 1, Ögonmottagningen, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus Östra sjukhuset

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3 Ögon
416 85 Göteborg

Vi vänder oss till dig under 17 år som behöver undersöka dina ögon. Vi tar också emot dig som är vuxen och inneliggande på Östra sjukhuset. Vi utför skelningsoperationer, undersökningar i narkos och elektrofysiologisk utredning. 

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran. 

Blankett för egen vårdbegäran

Du kan också bli remitterad hit av din optiker. 

Remissmall för vårdgivare till Ögonsjukvården

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig aktuella glasögon.
  • Anmäl ditt besök i kassan.

Synundersökning av för tidigt födda barn.

Kongenital katarakt, medfödd grå starr

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel sekreterare, sköterska, ortoptist, optiker och läkare med ögonsjukvård som specialitet. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Telefon: 031 - 343 31 00

Handläggaren registrerar din synpunkt i avvikelsehanteringssystemet. Synpunkten skickas då till ansvarig chef inom Ögonverksamheten för utredning och åtgärd.

OBS! Inga frågor angående tid och rådgivning hanteras av vårdenhetschefen. Dessa frågor hänvisas istället till mottagningen på telefon: 031 - 342 10 00 (växel).

Eva Aring

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-04-08 13:43