Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ögonmottagning Frölunda

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1 jun-31 aug
måndag - fredag
7:30 - 13:00
1 sep-31 maj
måndag - fredag
7:30 - 16:00

Växeltelefon

Besöksadress

Marconigatan 31
421 44 Västra Frölunda

På Ögonmottagning Frölunda arbetar vi i huvudsak med grön starr (glaukom) och barn med synsvårigheter. Ögonmottagningen på Frölunda Specialistsjukhus tillhör numer verksamhet Ögonsjukvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU).

Vårt glaukomteam undersöker och behandlar dig med misstänkt eller konstaterat glaukom, en ögonsjukdom som drabbar synnerven och påverkar synfältet. Kontroller för dig med ärftlighet för sjukdomen hänvisas till andra vårdgivare.

Vårt barnteam arbetar bland annat med synnedsättning, skelningar och samsynsproblem. Sedan hösten 2020 har vi även ett utredningsteam för barn med cerebral synskada.

Söka vård hos oss

Ögonmottagning Frölunda bedriver enbart planerad verksamhet. När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran eller bli remitterad till hit av din optiker.

Blankett för egen vårdbegäran

Remissblankett för vårdgivare

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig aktuella glasögon.
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i kassan på plan 3.
  • Det är olämpligt att köra bil efter att du fått pupillvidgande ögondroppar.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, ögonsjuksköterska, optiker, ortoptist, sekreterare och specialistläkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar händer det att vi har studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta oss på telefonnummer 031-343 31 00 där en handläggare tar emot din synpunkt och skickar den till ansvarig chef inom verksamhet Ögonsjukvård för utredning och åtgärd.

Ansvarig för mottagningen

Specialistteam

Vi har ett eget team för utredning av cerebral synskada, CVI (cerebral visual impairment).

Åsa Holhammar

Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2021-11-30 11:04