Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopedteknisk mottagning Falkenbergsgatan

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 10:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:30 - 16:00

Besöksadress

Falkenbergsgatan 3
412 85 Göteborg
plan 4
Uppgång B

Vägbeskrivning

Sjukresor Ebbe Lieberathsgatan 10-12. Kommunalt Spårvagn 2 eller 4 från Korsvägen mot Mölndal, hållplats Elisedal/Varbergsgatan. Ingång genom Best Western hotell Mektagonen. Ta hissarna längst in till våningsplan 4. Egen bil, Parkering finns på Ebbe Lieberathsgatan 10-12, kör upp på P-däcket skyltat "Besöksparkering Ortopedteknik" mellan huskropparna. Entré finns även här. Ta hissen till våningsplan 4.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Ortopedteknik och sterilteknik
Falkenbergsgatan 3
Göteborg

OBSERVERA

Just nu är det flera pågående nybyggen kring Ortopedtekniks adress i Göteborg. Det gör att vissa vägar emellanåt är avstängda eller enkelriktade under perioder. Tänk på att vara i god tid till ditt bokade besök framförallt du som kör bil till oss.

Hos oss kan du som är i behov av proteser, bröstproteser, ortoser, behandlingsskor eller inlägg få hjälp.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver du en remiss från läkare på din vårdcentral eller annan läkare. Efter att vi har mottagit remiss kallas du till ortopedtekniska avdelningen efter medicinsk prioritet. Vi omfattas inte av vårdgarantin men arbetar aktivt för att ha korta köer.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

  • Tänk på att komma i god tid för registrering i kassan där du också betalar. Vi ser gärna att du betalar med kort

  • Besöket kostar 100 kr för vuxna från 20 år. Kostnad för hjälpmedlet kan tillkomma.

  • Ta med tidigare hjälpmedel eller skor vid inläggsförsörjning för att vi ska kunna göra rätt åtgärd.

  • Tänk på att ett besök hos oss kan dra ut på tiden. Har du en bokad återtransport eller annan tid att passa är det bra om du informerar handläggaren om detta.

  • Om du har fått förhinder men inte lämnat återbud senast 24 timmar före besöket måste du betala hela avgiften, även om du har frikort eller är under 20 år.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel ortopedingenjör, ortopedskotekniker, ortopedtekniker, fysioterapeut och administrativ personal.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Gisela Sigfridsson, enhetschef
Telefon: 031 - 343 81 16
E-post: gisela.sigfridsson@vgregion.se

 

Gisela Sigfridsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-06-01 14:46