Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 233 Avancerad rekonstruktion av extremiteter

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Göteborgsvägen 31
431 30 Mölndal

Yttre vägbeskrivning

Till Mölndals sjukhus tar man sig med kollektivtrafik via: Spårvagn 4, Spårvagn 2, Buss 755, Buss 760, Buss 761 eller buss Orange. Inom respektive sjukhusområde, se skyltning.

Inre vägbeskrivning

Mölndals sjukhus, hus T, plan 5

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avancerad rekonstruktion av extremiteter
Hus T, plan 5
431 80 Mölndal

Vi behandlar dig som är i behov av benförankrade proteser efter amputationsskador samt grepprekonstruktioner efter förlamning eller spasticitet. Tekniken med benförankrade proteser bygger på förmågan hos ett titanimplantat att integrera med benvävnad, en process som kallas osseointegration. Har du en ryggmärgsskada och funktionsnedsättning i armar och ben erbjuder vi behandling för att återskapa greppfunktion. Vi kan också hjälpa dig med spasticitet i armar och händer efter stroke eller annan hjärnskada. Vi bedriver konsultmottagningar runt om i landet för att arbeta patientcentrerat.

Din vistelse hos oss

För dig som ska genomgå en operation:

  • Inför din operation kommer vi skicka instruktioner avseende förberedelser inför operationen. I dessa finner du duschinstruktioner, information om läkemedel, samt hälsodeklaration

För dig som närstående och besökare:

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor.
  • Är du som besökare sjuk i exempelvis magsjuka eller förkylning ber vi dig att vänta med besöket eftersom våra patienter är infektionskänsliga. 

 

Checklista inför din vistelse

  • Om du ska opereras får du information hemskickad en tid innan din vistelse. 
  • Ta med dig fotolegitimation. 
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen. 
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare. 

För dig som ska genomgå en operation:

Du ska börja duscha redan hemma innan du läggs in på sjukhuset. Du behöver göra tre dubbelduschar hemma.

Du gör duscharna en gång per dag under tre dagar före inläggningsdagen.

För dig som ska genomgå en operation med skelettförankrad protes, är det viktigt att den sista duschen görs kvällen före operation, oavsett om du är på sjukhus eller hemma

Vi skickar med duschinstruktioner i din kallelse.

För dig som närstående och besökare:

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor.
  • Är du som besökare sjuk i exempelvis magsjuka eller förkylning ber vi dig att vänta med besöket eftersom våra patienter är infektionskänsliga. 

 

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Jenny Wittgren, 0730 - 766 345

Jenny Wittgren

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jenny Wittgren

Ledning, hälso- och sjukvård
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-09-15 07:51