Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Handkirurgmottagning Armprotescentrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

onsdag - fredag 8:00 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

onsdag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Falkenbergsgatan 3
412 85 Göteborg
uppgång B
Plan 4

Vägbeskrivning

Armprotescentrum ligger tillsammans med Ortopedteknik i byggnad ”Mektagonen” på Ebbe Liberathsgatan/Falkenbergsgatan. Kommer du med spårvagn tar du vagn 2 eller 4 mot Mölndal från Centralstationen,hållplats Varbergsgatan. Gå in genom entrén till höger om Willys, vi finns i uppgång B, plan 6. Kommer du med bil finns parkering på parkeringsdäcket på baksidan av huset från Ebbe Lieberathsgatan 10-12, skyltat Besöksparkering ortopedteknik. Entré finns även här.

Postadress

Armprotescentrum Sahlgrenska Universitetssjukhus
Område 3 Falkenbergsgatan 3
412 85 Göteborg

Armprotescentrum är ett nationellt kunskaps- och resurscentrum för barn och vuxna med dysmeli (medfödd reduktionsmissbildning) samt förvärvade amputationer.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran. 

Vid ditt besök hos oss

Vi erbjuder protesförsörjning via Ortopedteknik, individuell träning, gruppträning, föräldraträffar och lägerverksamhet. Vi är även delaktiga vid familjeveckor på Ågrenska. Hos oss finns ett barnteam och ett vuxenteam. Armprotescentrum finns i Ortopedtekniks lokaler och i samma hus finns hotell och restaurang.

En film har gjorts om Armprotescentrum med syfte att informera om verksamheten för nya patienter, anhöriga och vårdpersonal.

Det finns ingen reception hos oss utan du sätter dig i väntrummet. Kommer du med bil finns parkering på baksidan av huset via Ebbe Liberathsgatan 10-12. Besökslista att skriva upp registreringsnummer på finns i Ortopedtekniks reception på våning 4. Om du kommer med spårvagn är det hållplats Varbergsgatan.

Kontakt

Armprotescentrum: 031-343 81 27

Ortopedteknik: 031 - 343  81 44

Vi som arbetar här

På vår enhet arbetar bland annat arbetsterapeuter, handkirurgläkare, habiliteringsläkare, ortopedingenjör, ortopedtekniker och ortopedläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Kristina Larin, verksamhetsassistent Telefon: 031 - 342 85 30 E-post: kristina.larin@vgregion.se

 

Carina Reinholdt

Verksamhetschef

Senast uppdaterad: 2019-03-28 11:16