Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mottagning Avancerad rekonstruktion av extremiteter

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Göteborgsvägen 31
431 30 Mölndal
plan 5
Mölndals sjukhus, hus T

Vägbeskrivning

Till Mölndals sjukhus tar man sig med kollektivtrafik via: Spårvagn 4, Spårvagn 2, Buss 755, Buss 760, Buss 761 eller buss Orange. Inom respektive sjukhusområde, se skyltning.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avancerad rekonstruktion av extremiteter
Hus T, plan 5
431 80 Mölndal

1177 Journal via nätet

Vi vänder oss till dig som behöver återskapa funktioner i arm, hand eller ben. Vi är ett högspecialiserat centrum som tar emot både svenska och utländska patienter. Vårt mål är att genom kirurgiska rekonstruktioner och efterföljande rehabilitering göra dig som patient mer aktiv i ditt dagliga liv. Vi bedriver konsultmottagningar runt om i landet för att arbeta patientcentrerat.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Blankett för egen vårdbegäran skelettförankrad protes

Blankett för egen vårdbegäran tetraplegi

Remisser skickas till: Remissportalen Sahlgrenska Universitetssjukhuset 413 45 Göteborg

Vid ditt besök hos oss

Vi erbjuder olika sorters behandlingar. Du som är amputerad kan få benförankrade (osseointegrerade) proteser och vid halsryggmärgsskador och förlamning kan arm- och handfunktion skapas genom förflyttning av senor eller nerver. 

Vår enhet är tvärprofessionell och tvärvetenskaplig, och vi står i den akademiska frontlinjen inom vårt område. Vår robotarm är världsunik och våra behandlingsformer inom tetrahandkirurgi och skelettförankrade proteser är välrenommerade. Vi har omfattande forskning och utveckling i samarbetsprojekt med Chalmers när det gäller utveckling av nerv- och muskelelektroder, Göteborgs universitet när det gäller biomaterial och neurovetenskap samt forskare i San Diego, Chicago, Notwill och Wien. Läs mer om våra pågående forskningsprojekt (extern länk).

Följ oss på vår  Facebook-sida där du kan läsa mer om oss.

På vår avdelning 233 Avancerad rekonstruktion av extremiteter, behandlas våra inneliggande patienter. Adressen är: Mölndals sjukhus T-huset, plan 5 Göteborgsvägen 31, 431 30 Mölndal

Carina Reinholdt berättar om CARE:

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i receptionen på avdelning 233.
  • Betalning sker mot faktura.

Vi har även utlänska patienter som koordineras via Sahlgrenska International Care.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel ortoped, handkirurg, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska och undersköterska.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Charlotte Schürer von Waldheim, samordnare (FoUUI, kvalitet)
Telefon: 0700 - 82 33 05
E-post: 

 

Carina Reinholdt

Verksamhetschef
Telefonnummer

1177 Journal via nätet


Senast uppdaterad: 2019-02-05 13:41