Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Verksamhet Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Verksamheten har cirka 150 anställda och är organiserad i fyra enheter. Den är geografiskt utspridd på Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset, Nordstan, Frölunda Torg och driver också en mobil blodgivningsenhet.

Verksamheten ansvarar för diagnostik av sjukdomstillstånd som berör kroppens immunförsvar. Verksamheten ansvarar också för insamling av blod genom blodgivning och försörjer sjukvården med blodkomponenter samt genomför blodgruppsbestämning och antikroppsutredningar inför blodtransfusion. Dessutom utförs transplantationsundersökningar inför organtransplantationer och hematologiska stamcellstransplantationer samt tillverkning av terapiläkemedel och omhändertagning av celler och vävnader. Klinisk immunologi och transfusionsmedicin ansvarar också för Nationella navelsträngsblodbanken.

Jan Holgersson

Verksamhetschef

Marie Agerberg

Verksamhetsassistent

Senast uppdaterad: 2018-04-08 13:44