Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Stamcells- och komponentlaboratoriet

Stamcells- och komponentlaboratoriet tillhandahåller framför allt service till Hematologkliniken och Barncancercentrum, framställer olika blodkomponenter från cirka 40 000 blodgivningar per år samt tillverkar avancerade terapiläkemedel (ATMP) och omhändertar celler och vävnader i transplantationssyfte. 

Enheten med sina tre laboratorier finns på Sahlgrenska sjukhuset, Cell- och vävnadslaboratoriet på Bruna stråket 16, Komponentlaboratoriet på Vita stråket 13 och Stamcellslaboratoriet på Vita stråket 11. Enheten ansvarar också för Nationella navelsträngsblodbanken.

Lisa Lagerlöf

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-02-17 10:20