Könsmottagningen Sahlgrenska

Sahlgrenska sjukhuset

På våra drop in mottagningar kan du testa dig vid misstanke på någon sexuellt överförbar infektion. Du kan även boka tid via 1177.se e-tjänst till läkare om du har besvär och till sköterska om du vill testa dig för säkerhets skull. Tiderna finns att boka 1-2 veckor framåt. Har du besvär med kondylom,utslag eller andra hudåkommor i underlivet behöver vi en remiss från ex. vårdcentralen innan besök.

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
Avbokning mån - sön dygnet runt
Tidsbokning mån - fre 11:00 - 12:00
Recept, rådgivn mån - tor 13:00 - 14:00
DROP-IN
mån 07:30 - 09:30
ons 07:30 - 09:30
fre 07:30 - 09:30

Gröna stråket 16

Plan K

Sahlgrenska sjukhuset

413 46 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Hållplats: Sahlgrenska huvudentré. P-plats: P-hus Dubbdäcket. Hudkliniken, Gröna stråket 16. Den gula byggnaden vid Gröna stråkets västra ände, uppför backen vid rondellen.

Vi vänder oss till dig med misstanke om sexuellt överförbar infektion (STI). Vi tar också emot dig med hudsjukdom i underlivet, på bokat besök efter vårdbegäran/remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare.

Söka vård hos oss

Drop-in

Detta kan du söka för:

På drop-in kan du testa dig för sexuellt överförbara infektioner som går under smittskyddslagen, såsom klamydia, gonorré, syfilis och hiv. Har du fått blåsor i underlivet och misstänker herpes, kan vi ta ett herpesprov. Observera att detta endast gäller om du har aktuella besvär med färska blåsor.

För alla övriga sjukdomar och diagnoser, såsom kondylom och utslag, ska du söka på vårdcentralen för bedömning först. Första behandling för exempelvis kondylom ska ges på vårdcentralen. Om behov finns av bedömning eller behandling inom specialistvården har vårdcentralen möjlighet att skriva remiss till oss. Således krävs remiss innan du kan få tid för bedömning av dessa åkommor hos oss.

Tillgänglighet

Väntetiden på drop-in kan bli lång, och vi har endast möjlighet att ta hand om ett begränsat antal patienter. Är det många som söker sig till oss kan vi tvingas hänvisa dig att komma åter en annan dag. Du kan även boka tid via 1177 Vårdguidens E-tjänst

Önskar du testa dig utan att ha besvär eller symtom, bör du i första hand vända dig till din vårdcentral. Är du under 25 år kan du även söka dig till en ungdomsmottagning.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen/kassan för Könsmottagningen, där du också betalar. Besök som enbart avser sjukdomar som går under smittskyddslagen är kostnadsfria. Övriga sjukdomar och diagnoser debiteras enligt gällande taxa. Frikort gäller.

Du kan betala med kort eller få en faktura hemskickad. Önskar du betala kontant kan du göra detta i Hudmottagningens reception på plan 1, som är öppen vardagar 07:15 – 16:00.

Checklista inför ditt besök:

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Om du har fått ett partnerbrev ska du ta med detta.
  • Ska du testa dig för en könssjukdom bör du inte ha kissat på en timme.
  • Vid menstruation bör du inte komma för att testa dig förrän denna har upphört.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare och kurator. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Karin Olsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031-342 88 89
E-post: E-postadress 

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Marie Olsson, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 343 83 44

Petra Tunbäck, medicinskt ansvarig