Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

 

Kirurgavdelning 137 Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 15:00 - 19:00

Besöksadress

Bruna Stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Nya Vårdbyggnaden, plan 3

Vägbeskrivning

Hållplats: Sahlgrenska huvudentré

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Kirurgiavdelning 137
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig med akut kirurgisk sjukdom. Våra patienter kommer direkt från akutmottagningen. Vi har också en traumavårdsenhet (TVE) för traumapatienter. 

Din vistelse hos oss

Vår traumavårdsenhet har unik kompetens. Vi har stor vana att ta hand om olycksfall efter exempelvis trafikolyckor eller arbetsplatsolyckor. Vår avdelning fokuserar på kortare akutvård. Vårt mål är att du som patient ska ligga inne hos oss i max tre dagar. Behöver du längre vårdtid flyttas du till en annan kirurgavdelning. 

Vi är en akutavdelning och har ingen planerad vård. Detta gör att det är svårt att planera inför våra patienters vistelse.

Checklista inför din vistelse

  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen.

Till dig som närstående och besökare: 

  • På traumavårdsenheten tar vi bara emot besökare enligt överenskommelse. Vi kan bara erbjuda korta besök med högst två personer i taget.
  • Du som närstående får gärna ringa vår avdelning och fråga om det är något du kan ta med.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, dietist och administrativ personal.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Emmy Svensson
Telefon: 031 - 342 80 85
E-post: emmy.svensson@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Annika Henningsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-06-11 09:06